Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σάρα Φέργκιουσον: Ποια είναι η γυναίκα που μισούσε ο πρίγκιπας Φίλιππος

Σάρα Φέργκιουσον: Ποια είναι η γυναίκα π...

Πρόκειται για την πρώην σύζυγο του γιού του Άντριου,

Ποια Μέγκαν; Άλλη ήταν η γυναίκα που είχε εισπράξει το μένος του μακαρίτη πρίγκιπα Φιλίππου, πολύ πριν την έλευση της Αμερικανίδας ηθοποιού και την αναστάτωση που αυτή επέφερε.

Πρόκειται για την πρώην σύζυγο του γιού του Άντριου, τη Σάρα Φέργκιουσον. Η σταγόνα που είχε ξεχειλίσει το ποτήρι ήταν όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από σκανδαλοθηρική εφημερίδα που την εμφάνιζαν γυμνόστηθη σε διακοπές στη Νότια Γαλία με τον τότε εραστή της σε τρυφερά ενσταντανέ.Έξαλλος ο Φίλιππος ορκίστηκε να μην βρεθεί ποτέ ξανά μαζί της στον ίδιο χώρο. Παρ’ ότι έμεινε πιστός στην εξαγγελία αυτή για αρκετές δεκαετίες, εντέλει υποχώρησε όταν και οι δύο ήταν καλεσμένοι στο γάμο του Χάρι και της Μέγκαν. Χρειάστηκε να παρέμβει ο εγγονός του, ο οποίος έχει στενή σχέση με τη θεία και τις ξαδέλφες του για να κάνει πίσω.

Αν και συνυπήρξαν στον ίδιο χώρο, ο Φίλιππος δεν καταδέχτηκε να της ρίξει ούτε ματιά. Ο επίσημος βιογράφος του Τζιλς Μπράντρεθ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο του βιβλίο «Το τελευταίο πορτρέτο». Σε αυτό καταπιάνεται με τη θυελλώδη σχέση μεταξύ πεθερού και νύφης. Όταν δημοσιεύθηκαν οι επίμαχες φωτογραφίες της Σάρα, η περί ου ο λόγος διέμενε στο σκωτσέζικο εξοχικό Balmoral της Βασίλισσας. Ο Φίλιππος έθεσε το ζήτημα ενώπιον της οικογένειας, η οποία αν και απογοητευμένη από την Φέργκιουσον τηρούσε πολύ πιο επιεική στάση.

Ακόμα και η Βασίλισσα χαρακτήρισε «υπερβολική» τη συμπεριφορά του συζύγου της, την οποία περιγράφει η ίδια η Φέργιουνσον στον βιογράφο του: «Ήταν γελοίο. Μόλις έμπαινα από τη μία πόρτα, εκείνος πεταγόταν από το κάθισμά του, σχεδόν σκόνταφτε πάνω στα σκυλιά της Ελισάβετ για να φύγει από την άλλη». Παρ’ όλο που η βασίλισσα συνέχισε να δέχεται τη Φέργκι, εκείνος δεν την συγχώρησε ποτέ.

Την επιμονή του αυτή αποτυπώνει ξανά η Φέργκιουνσον σε διήγησή της στο βιογράφο του. Ζήτησα να τον δω. Είμαι, άλλωστε, η μητέρα των εγγονών του. Εκείνος της διαμήνυσε ότι τα παιδιά και τα εγγόνια της τα βλέπει συχνά, αλλά μία δική τους συνάντηση δεν είχε κανένα νόημα. «Δεν είμαι εκδικητικός, απλά ποιo το νόημα, αλήθεια;», σχολίασε ο ίδιος ο Φίλιππος προς το τέλος της ζωής του στον βιογράφο του.

Η αντιπάθειά του για τη νύφη του είχε αρχίσει λίγο αφότου τη γνώρισε

Οι δύο τους διέφεραν ιδιαίτερα ως προς την στάση τους σχετικά με την επίδειξη ή μη των συναισθημάτων. Ο Φίλιππος δεν επιδείκνυε καμία συναισθηματική αντίδραση, ενώ η Σάρα ήταν ο τύπος που μάθαινε στις κόρες της να ουρλιάζουν στον κήπο των ανακτόρων, ώστε να αποσυμπιέζονται. Μία φορά που το έκαναν μπροστά στο Φίλιππο, εκείνος κούνησε συγκαταβατικά το κεφάλι του και εξαφανίστηκε.

Χρόνια αργότερα, όταν εκείνη έδωσε μία τρίωρη τηλεοπτική συνέντευξη στην Όπρα, ο Φίλιππος αρνήθηκε να την παρακολουθήσει. Η ιδέα ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας μιλούν για συναισθήματα και αποκαλύπτουν μέρος του εαυτού του στην τηλεόραση, του φαινόταν τρελό. Την ίδια άποψη εξέφρασε και για την απόφαση του εγγονού του Χάρι, λίγες μόλις εβδομάδες πριν φύγει από τη ζωή.

Πηγή:protothema

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight