Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ινδική σάλτσα raita με παντζάρι και γιαούρτι. Είναι υγιεινή, σάλτσα δροσερή ή ντιπ για να βουτάς ζεστές πίτες. Ταιριάζει με πουλερικά, θαλασσινά και με ψητά λαχανικά. Είναι τέλεια σε σάντουιτς ακόμα και σε σουβλάκι τυλιχτό ή πίτες τυλιχτές . Δοκίμασε την...
Υλικά Συνταγής
2 φλ. γιαούρτι
2 μέτρια βρασμένα παντζάρια
1 μικρό τρυφερό αγγούρι (με τη φλούδα του)
1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο (ή φρέσκο κρεμμυδάκι)
1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη
αλάτι
1½ κ.σ ξύδι
2 κ.σ φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Εκτέλεση
Για την ινδική σάλτσα ραΐτα, βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ.
Τρίβουμε το παντζάρι σε χοντρό τρίφτη και το προσθέτουμε στο γιαούρτι.
Τρίβουμε το αγγούρι με τη φλούδα του σε χοντρό τρίφτη και το στύβουμε.
Το προσθέτουμε στο γιαούρτι.
Προσθέτουμε το ξύδι, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε. Παγώνουμε την ραΐτα στο ψυγείο για να είναι δροσερή.
Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
Ταιριάζει με ζεστές πίτες σαν ντιπ.
Είναι τέλειο μέσα σε σάντουιτς ή σουβλάκι, ταιριάζει με κοτόπουλο ή γαλοπούλα αλλά και με γαρίδες. Απολαύστε το.
Πηγή:argiro.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr









