Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Αποκλειστικές για τη Δυτική Ελλάδα τεχνολογικές καινοτομίες στο οφθαλμοχειρουργικό κέντρο Ενόρασις

Αποκλειστικές για τη Δυτική Ελλάδα τεχνο...

Ενημερωθείτε αναλυτικά

Μοναδικές καινοτομίες στο χώρο της διαθλαστικής χειρουργικής εισαγάγει η γνωστή μονάδα ημερήσιας νοσηλείας Ενόρασις.

Πρόκειται για υπερσύγχρονα τεχνολογικά μέσα, τα οποία αποτελούν αποκλειστικότητα για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Μία από αυτές είναι και η μέθοδος LAISIK. Aπό την έγκριση της από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων το 1999, η μέθοδος LASIK έχει γίνει κυρίαρχο όνομα στο τομέα της χειρουργικής διόρθωσης όρασης, ωστόσο πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πως υπάρχει μια ποικιλία από τέτοιους τύπους χειρουργείων πέρα από την LASIK που είναι εξαιρετικά επιτυχημένοι. Πολλά άτομα δεν είναι κατάλληλα να υποβληθούν σε LASIK λόγω υψηλού βαθμού μυωπίας, λεπτών κερατοειδών, σοβαρών ξηροφθαλμιών ή άλλων παραγόντων. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε την πλήρη ποικιλία των διαθέσιμων επιλογών καθώς ξεκινάτε το ταξίδι σας για μια καθαρή όραση.

LASIK ΚΑΙ PRK

Οι χειρουργικές επεμβάσεις LASIK και PRK είναι και οι δύο δημοφιλείς μορφές χειρουργικής διόρθωσης όρασης με χρήση λέιζερ. Με τo LASIK οι χειρούργοι μας χρησιμοποιούν το λέιζερ WaveLight FS200 Femtosecond για να δημιουργήσουν ένα πτερύγιο στο μπροστινό μέρος του ματιού (κερατοειδής). Στη συνέχεια, το πτερύγιο διπλώνεται προς τα πίσω και το δεύτερο λέιζερ χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των ανωμαλιών στο μάτι αναδιαμορφώνοντας τον κερατοειδή και διορθώνοντας τις ατέλειες στην όραση του ασθενούς. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία ο χειρουργός θα αντικαταστήσει το κερατοειδές πτερύγιο, το οποίο στη συνέχεια θα λειτουργήσει ως φυσικός επίδεσμος. Με το LASIK, οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν καθαρά σχεδόν αμέσως μετά τη διαδικασία, και την επόμενη μέρα από τη χειρουργική επέμβαση οι ασθενείς επιστρέφουν συχνά στην εργασία τους και σε κανονικές καθημερινές δραστηριότητες με μικρή έως καθόλου ενόχληση.

Η PRK είναι μια αρκετά παρόμοια διαδικασία διόρθωσης όρασης με χρήση λέιζερ. Πολλοί ασθενείς που έχουν ακανόνιστο ή απότομο σχήμα κερατοειδούς, ξηροφθαλμία ή πολύ έντονο τρόπο ζωής μπορεί να είναι πιο κατάλληλοι για PRK από LASIK. Όπως και με το LASIK, ένα λέιζερ χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των ανωμαλιών στο μάτι ώστε να διορθωθούν τα προβλήματα στην όραση. Με το PRK, δεν δημιουργείται καπάκι κερατοειδούς. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιείται ένα χημικό διάλυμα για τη διάλυση της επάνω κορυφής του κερατοειδούς που ονομάζεται επιθήλιο. Το PRK έχει μεγαλύτερο χρόνο ανάρρωσης και μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αποκτήσει ο ασθενής καλύτερη όραση.

Ιδανικοί υποψήφιοι για LASIK/PRK

· Άτομα ηλικίας 18 έως 50 ετών, με ιστορικό σταθερής όρασης

· Ήπια έως μέτρια επίπεδα μυωπίας, υπερτροφίας ή αστιγματισμού

· Υγιή μάτια χωρίς ιστορικό νόσου

· Κανονικό πάχος του κερατοειδούς και θεραπεύσιμο σχήμα

Τα άτομα που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια αλλά έχουν λεπτούς κερατοειδείς μπορεί να είναι καλύτεροι υποψήφιοι για PRK.

 

Monovision

Ασθενείς που έχουν προβλήματα τόσο με την απόσταση όσο και με την κοντινή όραση μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την εξερεύνηση της διόρθωσης της Monovision. Το Monovision είναι ένας τύπος διόρθωσης όπου το ένα μάτι διορθώνεται για την μακρινή όραση (συνήθως το μάτι που κυριαρχεί) και το άλλο μάτι διορθώνεται για κοντινή όραση. Το Monovision λειτουργεί με μια διαδικασία που ονομάζεται νευροπροσδιορισμός, όπου ο εγκέφαλός σας είναι σε θέση να επεξεργάζεται άνετα την απόσταση και τις κοντινές εικόνες, να συνεργάζεται για να δει σε όλα τα οπτικά πεδία. Δεν είναι δυνατόν κάθε εγκέφαλος και άτομο να δεχθεί το Monovision, οπότε ο γιατρός μας μπορεί να θέλει να δοκιμάσει το Μonovision με φακούς ή γυαλιά προτού εξετάσετε την περίπτωση χειρουργική επέμβασης. Η διόρθωση του Monovision μπορεί να πραγματοποιηθεί με χειρουργική επέμβαση LASIK / PRK, χειρουργική επέμβαση ανταλλαγής διαθλαστικών φακών (RLE) και προσαρμοσμένη χειρουργική επέμβαση καταρράκτη. Εάν έχετε κουραστεί να φοράτε διπλό εστιακούς, προοδευτικούς φακούς ή να αλλάζετε μεταξύ διαφόρων ζευγαριών γυαλιών, το Monovision μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να εξετάσετε!

Ιδανικοί υποψήφιοι για Monovision

· Άτομα που πρέπει να φορούν διορθωτικούς φακούς για κοντινή και μακρινή απόσταση

· Άτομα που έχουν δοκιμάσει επιτυχώς τη διόρθωση της όρασης με γυαλιά ή φακούς επαφής

Ανταλλαγή διαθλαστικών Φακών-Refractive Lens Exchange (RLE)

Εάν ενοχλείστε επειδή φοράτε γυαλιά για ανάγνωση ή για να μπορείτε να δείτε από κοντά μπορεί να είστε εξαιρετικός υποψήφιος για μια διαδικασία που ονομάζεται χειρουργική επέμβαση ανταλλαγής διαθλαστικών φακών, που συνήθως αναφέρεται ως RLE ή καθαρή εξαγωγή φακού. Όταν οι άνθρωποι φτάσουν στα μέσα έως και τα τέλη των 40 και 50 ετών, μπορεί να αρχίσουν να παρατηρούν προβλήματα με την κοντινή τους όραση και ίσως χρειαστεί να αρχίσουν να φορούν γυαλιά για ανάγνωση. Αυτή η κοινή πάθηση ονομάζεται πρεσβυωπία και θα επηρεάσει όλους σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Η χειρουργική επέμβαση RLE είναι μια εξαιρετική επιλογή για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας. Η χειρουργική επέμβαση RLE περιλαμβάνει την αφαίρεση του φυσικού φακού εστίασης του ματιού και την αντικατάσταση του φακού με τεχνητό ενδοφθάλμιο φακό ή IOL. Ο χειρουργός σας μπορεί να προτείνει προηγμένη τεχνολογία IOL, όπως έναν πολυεστιακό φακό, εάν ο στόχος του ασθενούς είναι να εξαλείψει τα διορθωτικά γυαλιά διορθώνοντας την κοντινή, ενδιάμεση και μακρινή όραση. Η χειρουργική επέμβαση RLE μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει θέματα όπως η διορατικότητα και ο αστιγματισμός. Είναι σημαντικό να προγραμματίσετε μια εξέταση για να προσδιορίσετε ποιο πακέτο RLE είναι καταλληλότερο για εσάς!

Τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη χειρουργική επέμβαση RLE

· Εμφυτεύματα ενδοφθάλμιου φακού προηγμένης τεχνολογίας (IOLs) όπως οι πολυεστιακοί και Toric φακοί

· Λέιζερ LenSx® Femtosecond

· Χειροκίνητες και λέιζερ κερατοειδείς τομές χαλάρωσης (LRI) για διόρθωση αστιγματισμού

· ORA με VerifEye, μια τεχνολογία μέτρησης σε πραγματικό χρόνο που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για να διασφαλιστεί η σωστή ισχύ και τοποθέτηση του φακού για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων

· Όλες οι διαθλαστικές επεμβάσεις ανταλλαγής φακών περιλαμβάνουν ένα πακέτο εγγύησης για να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή όραση

Προσαρμοσμένη χειρουργική καταρράκτη

Για ασθενείς ηλικίας άνω των 50 ετών ή για οποιονδήποτε ασθενή που έχει διαγνωστεί με καταρράκτη, η προσαρμοσμένη χειρουργική επέμβαση καταρράκτη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία. Ο καταρράκτης εμφανίζεται όταν ο φυσικός φακός του ματιού γίνεται θολός και αρχίζει να σκληραίνει με την πάροδο του χρόνου. Αυτό συμβαίνει συχνά ως μέρος της φυσικής διαδικασίας γήρανσης, αλλά ο καταρράκτης μπορεί επίσης να προκληθεί από άλλους παράγοντες όπως τραύμα, χειρουργική επέμβαση ματιών ή κληρονομική προδιάθεση. Τα περισσότερα ασφαλιστικά προγράμματα καλύπτουν ένα ποσοστό του κόστους της τυπικής επέμβασης καταρράκτη, καθώς θεωρείται ιατρική κατάσταση. Εάν έχετε κουραστεί να φοράτε γυαλιά ή φακούς επαφής, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να εξερευνήσετε τις επιλογές για την προσαρμοσμένη χειρουργική καταρράκτη! Η προσαρμοσμένη χειρουργική επέμβαση καταρράκτη περιλαμβάνει τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας για να βοηθήσει τους ασθενείς να επιτύχουν διαθλαστικά αποτελέσματα που θα εξαλείψουν ή θα μειώσουν σημαντικά την εξάρτησή τους από τα γυαλιά και τους φακούς. Ο στόχος της χειρουργικής επέμβασης καταρράκτη είναι να μειώσει ή να εξαλείψει εντελώς τη χρήση γυαλιών ή φακών για τους ασθενείς μας. Έχουμε μια ποικιλία χειρουργικών εργαλείων, τεχνολογίας και εμφυτευμάτων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χειρουργός για να βοηθήσει στην επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων όρασης για κάθε ασθενή. Τα προσαρμοσμένα πακέτα χειρουργικής επέμβασης καταρράκτη θεωρούνται εκλεκτικής φύσης και συνήθως δεν καλύπτονται από ασφάλιση.

Τεχνολογία που χρησιμοποιείται για προσαρμοσμένη χειρουργική καταρράκτη

· Εμφυτεύματα ενδοφθάλμιου φακού προηγμένης τεχνολογίας (IOLs) όπως οι πολυεστιακοί και Toric φακοί.

· Λέιζερ LenSx® Femtosecond

· Χειροκίνητες και λέιζερ κερατοειδείς τομές χαλάρωσης (LRI) για διόρθωση αστιγματισμού

· ORA με VerifEye, μια τεχνολογία μέτρησης σε πραγματικό χρόνο που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για να διασφαλιστεί η σωστή ισχύ και τοποθέτηση του φακού για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων

· Όλες οι προσαρμοσμένες χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη περιλαμβάνουν ένα πακέτο εγγύησης για να διασφαλιστεί ότι επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή όραση

 

Κλείσε το ραντεβού σου στο: 2610452442… και κάνε τα γυαλιά, παρελθόν!

Οφθαλμοχειρουργικό Κέντρο "Ενόρασις"

Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών 45, Πάτρα 

Τ: +302610452442   |   +302610220800   |   +306973388709

[email protected]

 

*Το Eye Institute of Utah Doctors έχει συντάξει ή επανεξετάσει και εγκρίνει αυτό το περιεχόμενο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being