Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ακινόσογλου: Στους δικούς μου λέω να κάνουν το εμβόλιο και της Astrazeneca

Ακινόσογλου: Στους δικούς μου λέω να κάν...

ΔΕΙΤΕ τι είπε η λοιμωξιολόγος του ΠΓΝΠ

«Ο κορωνοϊός απειλεί τους πάντες, είτε έχεις, είτε δεν έχεις προβλήματα υγείας, σε οποιαδήποτε ηλικία, οπότε μην τρέφουμε την αυταπάτη ότι κάποιος είναι άτρωτος ή θα περάσει την νόσο, πιο ελαφρά από κάποιον άλλον», επισημαίνει η παθολόγος- λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, Καρολίνα Ακινόσογλου, αναφορικά με το 3ο κύμα πανδημίας, που δοκιμάζει τα δυο νοσοκομεία της Πάτρας και τις νοσηλείες με covid-19 να ξεπερνούν τις 200.

Δύο βρέφη (3 και 6 μηνών), καθώς και ένα παιδί 12 ετών νοσηλεύονται με κορονοϊό στην κλινική covid της Παιδιατρικής του ΠΓΝΠ, αλλά και μια 15χρονη στην ΜΕΘ Παίδων από το Αγρίνιο, που ο κορωνοϊός της προκάλεσε οξεία μυοκαρδίτιδα. Την δική της μάχη δίνει και μια 23χρονη από την Δυτική Αχαΐα, που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και παραμένει διασωληνωμένη στην ΜΕΘ covid, ενώ στην Μονάδα Νεογνών νοσηλεύεται το μωρό της. Η γυναίκα προσβλήθηκε από τον ιό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και λόγω επιπλοκών έγινε εσπευσμένα ο τοκετός (8ος μήνας κύησης), «είναι διασωληνωμένη στην ΜΕΘ covid-19, είναι σταθερή, αν και σε βαριά κατάσταση» δήλωσε η Κ. Ακινόσογλου μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

Η παθολόγος- λοιμωξιολόγος του ΠΓΝΠ ανέφερε ότι υπάρχουν και βαρέα πάσχοντες χωρίς υποκείμενα νοσήματα και εκεί τίθεται το ερώτημα, γιατί κάποιοι μεσήλικες ή νέοι περνούν πιο ελαφρά ή πιο βαριά τον κορωνοϊό, με την ίδια να επισημαίνει ότι «υπάρχει η υποψία κάποιας γονιδιακής επίδρασης από πίσω, την οποία μένει να την δούμε στην πορεία των μηνών, που έρχονται» και «βλέπουμε μια κινητικότητα, μεταδοτικότητα σε ένα χαμηλότερο μ.ο. ηλικίας δεδομένου ότι οι εμβολιασμένοι είναι πιο προστατευμένοι, προφανώς από τους ανεμβολίαστους».

Η ίδια εκτιμά ότι εξαιτίας των συγκεντρώσεων και των πάρτι, που είχαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα υπάρξει μια επιμήκυνση της έξαρσής των κρουσμάτων στην Αχαΐα μέχρι και αρχές Απριλίου. «Η αυξημένη μεταδοτικότητα, που θα μπορούσε να υπήρξε το περασμένο τριήμερο θα το δούμε τις επόμενες 10-15 ημέρες, επιπροσθέτως της ήδη υπάρχουσας έξαρσης , που βλέπουμε» ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση στις αρχές του επόμενου μήνα. «Το σύστημα υγείας θα αποφορτιστεί σιγά- σιγά στα τέλη Απριλίου, χωρίς να σημαίνει ότι θα αποφορτιστεί πλήρως», διότι για νοσηλείες, που χρήζουν ΜΕΘ θα αποφορτιστεί πολύ αργά και βασανιστικά , «από τον Μάιο ίσως δούμε ένα φως στο τούνελ».

Την Τετάρτη, λόγω εφημερίας του ΠΓΝΠ, άνοιξε και 5η κλινική για να νοσηλεύσει ασθενής με την νόσο covid-19, με την Ουρολογική Κλινική να διαμορφώθηκε ειδικά για αυτό τον σκοπό, ενώ αυξήθηκαν κατά 6 και οι κλίνες ΜΕΘ covid-19, όπου στο σύνολό τους, μαζί με τις ΜΑΦ, έφτασαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα τις 43.

Όσον αφορά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και του lockdown, που εδώ και ένα χρόνο φαίνεται ότι έχουν κουράσει την κοινωνία, η κ. Ακινόσογλου υπογράμμισε ότι «το καταλαβαίνουμε και το νιώθουμε όλοι, αυτό δίνει τροφή σε αντίθετα φαινόμενα και ακραία, τύπου ανεξέλεγκτου συνωστισμού, των πάρτι, που είναι πολύ ανθρώπινα δεδομένου ότι υπάρχει μια «καταπίεση», η οποία έπρεπε, προφανώς να συμβεί για λόγους προφύλαξης. Προφανώς από το να υπάρχει αυτός ο ανεξέλεγκτος συνωστισμός, είναι καλύτερα να είναι ελεγχόμενος και με βάση κάποιους κανόνες, και να έχουμε μια επανεκκίνηση της αγοράς».

Αναφερόμενη στην αναστάτωση που έχει προκληθεί με το εμβόλιο της Astrazeneca ανέφερε ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι οι θρομβώσεις συνδέονται με το εμβόλιο ή ότι οι ασθενείς που νόσησαν δεν θα εμφάνιζαν τα επεισόδια ούτως ή άλλως.

«Μια εμφανής συσχέτιση και απόδειξη δεν έχει αυτή την στιγμή τεκμηριωθεί. Εγώ στους δικούς μου ανθρώπους λέω κάνε το εμβόλιο, πάση θυσία, μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Εάν πράγματι τεκμηριωθεί κάτι αν το ξανασυζητήσουμε. Δεδομένου όμως ότι βρισκόμαστε σε μια έξαρση, έχω δει τους αρρώστους με τα μάτια μου κι έχω δει πόσο τρομακτικό είναι, νομίζω έχουμε πολλά περισσότερα να χάσουμε παρά να κερδίσουμε, απλά αμφιβάλλοντας χωρίς αποδείξεις.

Εάν και όταν αποκτήσουμε νέα δεδομένα, βέβαια να επαναξιολογήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε. Έως τότε συνεχίζουμε τον προγραμματισμό μας, μέχρι νεοτέρας. Αν ανασταλεί θα βρούμε μια άλλη εναλλακτική οδός για συμπληρωματική με μια άλλη εταιρεία ή με άλλο εμβόλιο», είπε η κυρία Ακινόσογλου.

Τέλος μιλώντας για το γεγονός ότι στο τρίτο κύμα οι νεκροί από κορωνοϊό σε όλη την Ευρώπη είναι λιγότεροι σχολίασε:
«Έχουμε αποκτήσει μια μεγαλύτερη εμπειρία και έχουμε ενισχυθεί ως συστήματα υγείας παγκοσμίως. Ελπίζω να μείνουμε σε αυτά τα δεδομένα. Παραμένω επιφυλακτική αλλά και αισιόδοξη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις