Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με αντισώματα στον covid η 15χρονη με τις καρδιακές επιπλοκές

Πάτρα: Με αντισώματα στον covid η 15χρον...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Το τρίτο περιστατικό που νοσηλεύεται με εικόνα  MIS-C (Πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είναι η 15χρονη από το Αγρίνιο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου στο Ρίο με προβλήματα στην καρδιά και η οποία πριν περίπου τρεις μήνες είχε νοσήσει από κορωνοϊό. Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της Παιδιατρικής στο ΠΓΝΠ Γαβριήλ Δημητρίου, η 15χρονη έχει αντισώματα στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε προχθές στο ΠΓΝΠ από το Νοσοκομείο του Αγρινίου, στο οποίο πήγε με πόνο στο στήθος. Διαπιστώθηκε με αυξημένη  τροπονίνη η οποία όπως εξηγεί ο κ. Δημητρίου ανεβαίνει σε περιπτώσεις εμφράγματος ή μυοκαρδίτιδας.

Σύμφωνα με τον κ . Δημητρίου η κοπέλα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ  Παίδων, δεν είναι διασωληνωμένη και παρακολουθείται η καρδιακή της λειτουργία. Αν αυτό οφείλεται στον κορωνοϊό ή όχι δεν το ξέρουμε σίγουρα. Έχει αντισώματα στον κορωνοϊό. Λογικά μπορεί να είναι μια εκδήλωση του MIS-C (Πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο) ωστόσο δεν έχει άλλο σημείο  πχ εξάνθημα ή κοιλιακό άλγος ή πυρετό όπως τα άλλα δύο περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο. Πρόκειται για νόσημα που θέλει μεγάλη προσοχή και στενή παρακολούθηση.

Το MIS-C μπορεί να παρουσιάσει διάφορα συμπτώματα στο καρδιαγγειακό, στο αναπνευστικό ή γαστρεντερικό σύστημα ακόμα και νευρολογικά ή δερματολογικά προβλήματα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις