Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Δεκατέσσερις ταινίες που καθόρισαν την καριέρα της Τζέιν Φόντα

Δεκατέσσερις ταινίες που καθόρισαν την κ...

Η αειθαλής σούπερ σταρ του σινεμά τιμάται την Κυριακή 28/2/2021 με το βραβείο Cecil B. Demille στις Χρυσές Σφαίρες

Στο σάιτ της Βρετανικής Vogue, www.vogue.co.uk, ανέβηκε ένα ενδιαφέρον άρθρο με ωραίες φωτογραφίες για την αειθαλή Αμερικανίδα σούπερ σταρ του κινηματογράφου και ακτιβίστρια Τζέιν Φόντα, η οποία αν και πλέον 83 ετών παραμένει ιδιαίτερα λαμπερή και ενεργή, τόσο διαμαρτυρόμενη για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών όσο και καλλιτεχνικά.

Η Βρετανική Vogue λοιπόν επιλέγει 14 φιλμ που σφράγισαν τη μεγάλη καριέρα της Jane Fonda που είναι κόρη του αξέχαστου ηθοποιού  Χένρι Φόντα, με τον οποίο και είχε παίξει στη συγκινητική ταινία «Στη Χρυσή Λίμνη» το 1981, φιλμ που χάρισε το βραβείο Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου στον πατέρα της, στην απονομή του 1982 λίγους μήνες πριν εκείνος φύγει από τη ζωή.

Όπως αναφέρει το άρθρο, καθώς η Τζέιν Φόντα ετοιμάζεται να λάβει στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών – Golden Globes αυτή την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 το ιδιαίτερου κύρους και πρεστίζ τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille, ανατρέχουμε στην καριέρα της δύο φορές βραβευμένης με Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου, από την θρυλική «Barbarella» του Ροζέ Βαντίμ έως και το τρυφερό «Our Souls at Night» το 2017 που την ξαναέσμιξε στην μεγάλη οθόνη με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Η ιστορία της καριέρας της Jane Fonda είναι ουσιαστικά η ιστορία του μοντέρνου Χόλυγουντ. Η 83χρονη ηθοποιός γεννημένη στη Νέα Υόρκη, είναι κόρη του Henry Fonda και της Frances Ford Seymour και πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο σινεμά το μακρινό 1960, σε μία εποχή που η βιομηχανία του θεάματος άρχισε να αλλάζει από τις γνώριμες φόρμουλες της χρυσής εποχής του Χόλυγουντ σε πιο τολμηρές και πειραματικές ιδέες.

Η Φόντα όπως αποδεικνύουν και οι ρόλοι τους κατάφερε να προσαρμόζεται στις εκάστοτε εποχές, παίζοντας από ρομαντικές κομεντί όπως το «Ξυπόλητη στο πάρκο – Barefoot in the park» το 1967 με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, και αστυνομικά θρίλερ όπως το φιλμ που της χάρισε το 1ο της Όσκαρ, το 1971, «Klute – Η Εξαφάνιση» του Άλαν Τζέι Πάκουλα έως ψυχολογικά δράματα όπως το «Coming Home – Ο Γυρισμός» το 1978 όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Γιον Βόιτ και κέρδισε το δεύτερο της Όσκαρ.

Η Jane Fonda θα λάβει λοιπόν το Cecil B DeMille Award για την αξιοθαύμαστη συνεισφορά της στον κόσμο του θεάματος και δη του κινηματογράφου και η στιγμή αυτή αναμένεται να είναι από τις πιο ξεχωριστές της τελετής που φέτος θα γίνει αρκετά διαφορετική λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

Ανάμεσα στους 14 σταθμούς της καριέρας της Φόντα που ξεχωρίζει η Βρετανική Vogue είναι το «They Shoot Horses, Don’t They?» του Σίντνει Πόλακ, το 1969, η «Τζούλια» σε σκηνοθεσία Fred Zinnemann το 1977 όπου έπαιξε μαζί με την σπουδαία Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η αστυνομική κωμωδία «Fun with Dick and Jane» του 1977 όπου είχε παίξει με τον Τζορτζ Σίγκαλ, το «The China Syndrome – Το Σύνδρομο της Κίνας» του 1979, η έξυπνη, φεμινιστική σάτιρα «Nine to Five» του 1980 όπου έπαιξε με τις Ντόλι Πάρτον και Λίλι Τόμλιν, το «The Morning After» το 1986 σε σκηνοθεσία Σίντνει Λιουμέτ και το «Youth» το 2015 του Ιταλού Πάολο Σορεντίνο, με τελευταίο «σταθμό» της, το πολύ τρυφερό ρομάντζο «Οι Ψυχές μας τη Νύχτα» του Ριτές Μπάτρα το 2017 που ήταν ταινία του Netflix.

H φωτ. είναι Shutterstock από την ανάρτη...

H φωτ. είναι Shutterstock από την ανάρτηση της Vogue.co.uk.

H φωτ. είναι Shutterstock από την ανάρτη...

H φωτ. είναι Shutterstock από την ανάρτηση της Vogue.co.uk.

Η φωτ. είναι Shutterstock από το σάιτ ww...

Η φωτ. είναι Shutterstock από το σάιτ www.vogue.co.uk

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight