Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσφυγόπουλα από ΜΚΟ φέρεται να προσέγγιζε γνωστός σκηνοθέτης-ηθοποιός

Προσφυγόπουλα από ΜΚΟ φέρεται να προσέγγ...

Και μια έρευνα του 2012 που ξαφνικά σταμάτησε

Προσφυγόπουλα από ΜΚΟ φέρεται να προσέγγιζε γνωστός σκηνοθέτης-ηθοποιός με «σκοπό» τη θεατρική τους εκπαίδευση σύμφωνα με νέες δημοσιογραφικές πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και προσθέτουν νέα στοιχεία για τη νοσηρή κακοποιητική δράση του, ύστερα από τις μηνύσεις, τις καταγγελίες αλλά και την αποκάλυψη για κύκλωμα μαστροπείας στο οποίο φαίνεται να συμμετείχε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης και οι έρευνες είχαν μείνει στη μέση. 

Κατά το ρεπορτάζ, οι σχετικές πληροφορίες και τα νέα στοιχεία έχουν φτάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών χωρίς ακόμα να μπορεί να διασταυρωθεί εάν οι πράξεις του Δ. Λιγνάδη ήταν εν γνώσει των συγκεκριμένων οργανώσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega και του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, τουλάχιστον τρεις δομές ανηλίκων στο κέντρο της Αθήνας είχαν κλείσει μέσω κοινωνικού λειτουργού που ήξερε τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, μαθήματα στο θέατρό του.

Από κάθε δομή υπολογίζεται ότι πήγαιναν τρία-τέσσερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα για να παρακολουθήσουν θεατρικά μαθήματα. Αυτά γίνονταν την περίοδο 2017-2018. Μάλιστα όπως είχε παρατηρηθεί από τους φορείς τα παιδιά αυτά μετά από ορισμένες επισκέψεις στο θέατρο αρνούνταν κατηγορηματικά να συνεχίσουν να πηγαίνουν εκεί, χωρίς να αποκαλύπτουν το λόγο.

Η ιστορία στο Μεταξουργείο το 2012 και οι έρευνες που έμειναν στη μέση

Υπενθυμίζεται ακόμη πως σύμφωνα με ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών ο γνωστός σκηνοθέτης ηθοποιός φέρεται την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012 να επισκέπτονταν συχνά ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας στην πλατεία Καραϊσκάκη το οποίο είχε νοικιαστεί, όπως λένε οι πληροφορίες, από έναν φίλο του αλλοδαπό. Ένοικος της συγκεκριμένης πολυκατοικίας είχε απευθυνθεί στην αστυνομία, κάνοντας σοβαρές καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega και του newsit, ανέφερε ότι τις ώρες που στο διαμέρισμα βρίσκονταν ο ηθοποιός, έρχονταν ανήλικα αγόρια και κορίτσια τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ηλικίας 13 ετών. Τα παιδιά συνοδεύονταν από ενήλικους, οι οποίοι αφού τα άφηναν στο σπίτι, επέστρεφαν αρκετές ώρες αργότερα για να τα πάρουν. «Στο διαμέρισμα έρχονται πολλά ανήλικα τα οποία κάθονται αρκετές ώρες σε αυτό. Τα παιδιά δεν είναι ελληνόπουλα. Συχνά ακούω κλάματα και φωνές τους» είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.

Από τη μεριά τους, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν παρακολουθήσεις θέτοντας σε στενό κλοιό τη συγκεκριμένη πολυκατοικία. Διαπίστωσαν ότι στο διαμέρισμα εισέρχονταν ανήλικα παιδιά κυρίως από χώρες της Αλβανίας, της Ρουμανίας και της Αλβανίας. Γρήγορα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στο συμπέρασμα ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα κύκλωμα που προμήθευε ανήλικους μετανάστες. Παράλληλα, έβαλαν στο στόχαστρο των ερευνών τους κι ένα μπαρ στην περιοχή του Μεταξουργείου στο οποίο σύχναζε ο σκηνοθέτης – ηθοποιός, καθώς και σε αυτό τον χώρο είχαν καθημερινή παρουσία ανήλικα παιδιά από χώρες των Βαλκανίων.

Μετά από έφοδο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν σε αυτό αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 13 έως 15 ετών, ωστόσο δεν αποδείχθηκε ότι αποτελούσε σημείο traffiking ανήλικων παιδιών. Έτσι οι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμα στον ιδιοκτήτη του μπαρ για κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από ανηλίκους. Ξαφνικά στις αρχές του Αυγούστου του 2012, ο σκηνοθέτης σταμάτησε να πηγαίνει στο διαμέρισμα της πλατείας Καραϊσκάκη με αποτέλεσμα να μην εμφανιστούν και εκεί οι ανήλικοι που φαίνεται ότι κακοποιήθηκαν. Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η έρευνα των αστυνομικών αρχών έμεινε στην μέση, καθώς δεν μπόρεσαν να δεθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το Mega μάλιστα επικοινώνησε με τους αξιωματικούς που είχαν αναλάβει την έρευνα, οι οποίοι μίλησαν για μια σημαντική υπόθεση, που δεν είχε όμως συνέχεια. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις