Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου

Τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων ζητά...

Επιστολή στην 6η ΥΠΕ

Το ζήτημα της λειτουεργία εμβολιαστικών κέντρων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου με επιστολή του στην 6η ΥΠΕ ώστε να μην χρειάζεατι να μετακινηθούν πολιες στην Πάτρα. Αναλυτικά αναφέρει:

Ο προγραμματισμός εμβολιασμών για τις ηλικίες 60-64 ετών με το εμβόλιο της ASTRA-ZENECA κλείνεται μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα Άνω Πόλης Πάτρας και Χαλανδρίτσας.

Η χιλιομετρική απόσταση των απομακρυσμένων χωριών της Ανατολικής Αιγιάλειας μέχρι την Χαλανδρίτσα είναι μεγαλύτερη από 100 χιλιόμετρα και τουλάχιστον μιάμιση ώρα διαδρομή με ΙΧ, ενώ και από το κέντρο του Αιγίου απέχει 60 χιλιόμετρα. Όπως ασφαλώς καταλαβαίνετε είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους κατοίκους της περιοχής μας να υποβληθούν σε αυτή την ταλαιπωρία προκειμένου να εμβολιαστούν, εκτεθειμένοι στους κινδύνους μιας τόσο μεγάλης μετακίνησης, με σημαντικό οικονομικό κόστος και με αποχή από την εργασία τους.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός των εμβολιαστικών κέντρων προέβλεπε για την Αιγιάλεια 4 κέντρα εκτός του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), δεν έχει λειτουργήσει κανένα. Τα 2 υπάρχοντα κέντρα υγείας της περιοχής μας, Κέντρο Υγείας Αιγίου και Κέντρο Υγείας Ακράτας, ενώ  πληρούν τις προδιαγραφές, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία τους.

Ζητάμε την άμεση λειτουργία των παραπάνω 2 Κέντρων Υγείας με ταχύτατες διαδικασίες στελέχωσης και επαναπροσδιορισμό των ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 60-64 στην περιοχή μας.

 

 

Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου,

 

Ο πρόεδρος                                                Ο γραμματέας

 

                    Κοίλιας Σωτήριος                                          Κουσουρής Δημήτριος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις