Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Πώς να τη “βγάλεις καθαρή” ψυχολογικά μέσα στην πανδημία

Πώς να τη “βγάλεις καθαρή” ψυχολογικά μέ...

Χρήσιμες συμβουλές

Κι ενώ έχουμε ήδη περάσει από δύο μεγάλα κύματα έξαρσης της πανδημίας, και ενώ οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για ακόμη ένα επερχόμενο κύμα, η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια και η απογοήτευση είναι από τα κυριότερα συναισθήματα που βιώνει η πλειοψηφία των ενηλίκων στη χώρα μας. Είναι όμως σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα με αισιοδοξία και να έχουμε ελπίδα ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας και έρχονται. 

Αν αναζητήσουμε τρόπους να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για εμάς, τότε θα διαπιστώσουμε ότι είναι πολλοί. Ας δούμε μερικούς τρόπους που μπορούν να μας ανεβάσουν και γιατί όχι, να δώσουν και λύσεις στα προβλήματά μας.

Μην τα κρατάς όλα μέσα σου: Είναι πολύ σημαντικό να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τους φόβους μας, τις ανησυχίες μας με ανθρώπους που εμπιστευόμαστε ή που μπορούν να μας δώσουν μια χρήσιμη συμβουλή. Είτε μπορείς να επιλέξεις έναν οικείο σου για να το κάνεις αυτό είτε μπορείς να απευθυνθείς σε έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας, ο οποίος μάλιστα είναι ο ειδικός που ξέρει ακριβώς πώς να σε κατευθύνει να βρεις τις διεξόδους και τις λύσεις που ψάχνεις, χωρίς μάλιστα να σε κρίνει. Και τώρα πια υπάρχει υπηρεσία online chat ή και ραντεβού μέσω βιντεοκλήσης όπου μπορείς να μιλήσεις με ειδικό από το ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού σου χωρίς να χρειάζεται να πας στο γραφείο του ειδικού.

Προσπάθησε να γκρινιάζεις λιγότερο: Όχι μόνο θα καταφέρεις να νιώθεις μεγαλύτερη ευεξία και να αντλείς χαρά ακόμη και από απλά πράγματα της καθημερινότητας, αλλά θα βελτιώσεις και το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Σε μελέτη που έκανε ένα πανεπιστήμιο της Βρετανίας διαπιστώθηκε ότι οι γκρινιάρηδες αρρωσταίνουν συχνότερα από κρυολογήματα και γρίπη. Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και δώσε βάση μόνο σε πράγματα που αξίζει.

Βγες βόλτα στον καθαρό αέρα: Κάνε καθημερινά μια βόλτα στο πάρκο, στο βουνό, στη θάλασσα (αναλόγως τι έχεις κοντά σου). Επίλεξε ένα μέρος κοντά στη φύση και απόφυγε το συνωστισμό. Ο καθαρός αέρας θα σε αναζωογονήσει και θα σε κάνει να βλέπεις πιο θετικά τη ζωή. Επίσης, σε βοηθά να διατηρηθείς υγιής γενικότερα.

Νους υγιής εν σώματι υγιή: Η γυμναστική είτε γίνεται στο σπίτι είτε στο πάρκο είτε σε κάποιο γήπεδο ανοιχτό προσφέρει χαρά και ευεξία. Σε βοηθά να αλλάξεις λίγο εικόνες, να ξεχαστείς και να ενεργοποιήσεις το σώμα σου. Βρες το είδος της γυμναστικής που σου αρέσει και κάνε το χόμπι σου καθημερινή συνήθεια. Αν μη τι άλλο, όταν βγούμε από αυτή την περιπέτεια θα έχεις κερδίσει και ένα τέλειο σώμα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being