Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Δεν θα κλείσουμε τα μαγαζιά μας για τις ουρές στην Αγίου Νικολάου- Συζητάμε για click inside»

Πάτρα: «Δεν θα κλείσουμε τα μαγαζιά μας ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι σκέφτεται ο εμπορικός σύλλογος σε περίπτωση νέου λουκέτου λόγω συνωστισμού

Αποφασισμένοι «να μην πληρώσουν ευθύνες άλλων» είναι οι έμποροι της Πάτρας, ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων που παλεύουν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους. Είναι γεγονός ότι το λιανεμπόριο έχει «τραυματιστεί» σοβαρά λόγω της πανδημίας, με το click away να το κρατά για κάποιο διάστημα σε «μηχανική υποστήριξη».

Δεν θα κλείσουμε τα μαγαζιά μας εξαιτίας του συνωστισμού έξω από καταστήματα πολυεθνικών στην Αγίου Νικολάου- Συζητάμε για click inside

Ωστόσο, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, οι εικόνες συνωστισμού σε εμπορικούς δρόμους μεγάλων πόλεων, έξω από γνωστά και μεγάλα πολυκαταστήματα, κάνουν ορατό τον κίνδυνο για νέο λουκέτο στο πλαίσιο μέτρων κατά την πανδημίας.

Μιλώντας στο thebest.gr, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας ανέφερε πως «ο κλάδος δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε μία τέτοια απόφαση. Δεν θα αποδεχτούμε ένα νέο κλείσιμο των καταστημάτων εξαιτίας του συνωστισμού που παρατηρείται έξω από μεγάλα μαγαζιά πολυεθνικών.

Πράγματι υπάρχει κόσμος που συνωστίζεται έξω από τέτοια μαγαζιά και δεν κρατά τις αποστάσεις. Αυτό όμως δε συμβαίνει στα μικρά καταστήματα όπου τηρούνται όλα τα μέτρα. Δεν είναι το λιανεμπόριο εστία μετάδοσης του κορωνοϊού, οπότε δεν πρόκειται να δεχτούμε να πληρώσουμε ευθύνες άλλων. Ας κλείσουν τα μεγάλα μαγαζιά όπου δημιουργείται το πρόβλημα. Εμείς δεν θα κλείσουμε, θα αντιδράσουμε δυναμικά σε τέτοια απόφαση. Δεν θα την πληρώσει ολόκληρο το λιανεμπόριο για τις ουρές στην Αγίου Νικολάου».

Όπως εξηγεί ο κ. Ζαφειρόπουλος, το μόνο πράγμα που είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν οι έμποροι είναι το του click inside, καθώς το προηγούμενο διάστημα- κατά κάποιον τρόπο- λειτούργησε. «Δεν μπορούμε να κλείσουμε ξανά με μισθούς- ποσά πείνας από την κυβέρνηση» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφειρόπουλος.  

«Με το άνοιγμα των καταστημάτων καλύτερα πάνε τα μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης. Όχι  μεγάλα πράγματα, όμως η εικόνα σε αυτά τα μαγαζιά είναι καλύτερη. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η μέθοδος του click away αδικήθηκαν», λέει ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Όπως και να χει οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες καθώς όπως έχουν τονίσει οι ειδικοί τα επιδημιολογικά δεδομένα  θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις σε πολλούς τομείς. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις