Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μητροπολίτης Αιγίου Ιερώνυμος: "Ουδέν κακό δεν νιώθω πως έχω κάνει"

Μητροπολίτης Αιγίου Ιερώνυμος: "Ουδ...

Tι λέει για τα "παρατράγουδα" των Θεοφανείων

Τον γύρο της Ελλάδας έκανε η ρίψη του σταυρού στο Αίγιο την ημέρα των Θεοφανείων από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο. Μάλιστα υπήρξε συγκέντρωση ατόμων ενώ δύο κολυμβητές βούτηξαν στα νερά και επιδόθηκαν πρόστιμα τόσο σε εκείνους όσο και στον Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολιτης από την πλευρά του αναφέρει ότι δεν έκανε προαναγγελία της πράξης του, ούτε καλέσε πιστούς να πάνε στο λιμάνι, λέγοντας πως νιώθει ότι δεν έχει νιώθει να έχει κάνει κάτι κακό.

 "Δεν προανήγγειλα την πράξη μου αυτή στο εκκλησίασμα. Δεν είπα στους πιστούς να έρθουν στο λιμάνι. Εκανα, με δύναμη ψυχής, την κατάδυση του σταυρού, όπως ήταν και η οδηγία της Ιεράς Συνόδου, που μας ζήτησε να γίνει η τελετή, χωρίς παρουσία πιστών. Ούτε επισημότητες είχα, ούτε και ήθελα ή γνώριζα ότι θα πέσουν κάποιοι να τον πιάσουν. Τους έδωσα, ως όφειλα την ευλογία μου. Εγώ δεν είχα δικαιοδοσία να εμποδίσω κολυμβητές ή και πιστούς να' ναι εκεί» δηλώνει στην εφημερίδα  «Πελοπόννησος» ο κ.κ. Ιερώνυμος.

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την Τρίτη και θα εξετάσει -μεταξύ άλλων- και το περιστατικό στα Θεοφάνεια του Αιγίου, καλώντας πιθανότατα τον τοπικό ποιμενάρχη να δώσει εξηγήσεις, αφού η πράξη του να ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα, δηλαδή σε εξωτερικό χώρο, δεν ήταν κάτι που η ΔΙΣ είχε επιτρέψει, αντιθέτως είχε ζητήσει ο αγιασμός να τελεστεί εντός των ναών, χωρίς λιτανείες, πομπές και υπαίθριες.
«Ουδέν κακό δεν νιώθω πως έχω κάνει. Εφόσον κληθώ -εγώ και όχι ο γέρων Αμβρόσιος τότε θα στείλω γραπτώς τις εξηγήσεις μου» ήταν το σχόλιο του μητροπολίτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις