Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Τι δείχνουν για τη διασπορά τα τεστ που έγιναν τον Δεκέμβριο, στην Αχαΐα

Κορωνοϊός: Τι δείχνουν για τη διασπορά τ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

10.700 τεστ μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου

Θετικά είναι τα δεδομένα σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στην Αχαΐα, όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr, ο επιστημονικά υπεύθυνος του ΕΟΔΥ στην περιφέρειά Δυτικής Ελλάδας, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα, Χαράλαμπος Μπακόπουλος. Όπως αναφέρει η διασπορά στην κοινότητα, ελέγχεται με τεστ, και rapid και μοριακά, που γίνονται συνέχεια, σε διάφορα σημεία του νομού.

Στην Αχαΐα τον μήνα Νοέμβριο έγιναν 6.500 τεστ από τα οποία τα 120 ήταν θετικά. Το μήνα Δεκέμβριο, έγιναν περισσότερα τεστ σε εργοστάσια τροφίμων, γηροκομεία, φυλακές, στο λιμάνι, σε κέντρα υγείας. «Τον Δεκέμβριο, και πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, έγιναν 10.700 τεστ από τα οποία θετικά ήταν τα 51. Αυτό σημαίνει ότι στην κοινότητα υπάρχει μία πτώση της τάξης του 60%. Γενικότερα τα επιδημιολογικά δεδομένα, μέσα από τα συνεχή τεστ που γίνονται στην κοινότητα, δείχνουν ότι η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα κρουσμάτων. Ουσιαστικά μέσα από τα τεστ ελέγχουμε την κατάσταση και τη διασπορά του ιού μέσα στην κοινότητα η οποία φαίνεται ότι είναι περιορισμένη» αναφέρει ο κ. Μπακόπουλος.

Να σημειώσουμε ότι τον Δεκέμβριο, στην Ηλεία σε σύνολο 2.670 ελέγχων (διπλάσια τεστ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα που έγιναν 1.050) εντοπίστηκαν μόνο 8 θετικά τεστ στην κοινότητα, όπως και τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις