Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο Ταχυδρόμος μοίραζε την αλληλογραφία, αλλά η ΕΛΑΣ είχε διαφορετική άποψη!

Γιώργος Μόσχος

Γιώργος Μόσχος

Του Γιώργου Μόσχου

Ο γνωστός εργαζόμενος της Πτολεμαΐδας, διαμαρτυρόμενος παρολίγο να καταλήξει στο κρατητήριο. Άμα και ο Ταχυδρόμος μπαίνει στο στόχαστρο των αντρών του Υπουργείου Προστασίας από τον Πολίτη, το γνωστό ΠΡΟΠΟ, αφήστε τα να πάνε και μην τα γκιάζετε! Εκεί κατάντησε το υπουργείο του Χρυσοχοΐδη, που δεν είδε δεν άκουσε για τα γουϊκέντ των μεγαλόσχημων της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ είναι πέρα για πέρα αληθινή, ακόμη και πιο πέρα από την μακρινή Βόρεια Ελλάδα! Αυτή την έρμη, που την βάρεσε ο κορονοϊός της αναλγησίας του Κούλη!

Σε μία πόλη-φάντασμα, χθες το πρωί, ανάμεσα στα ερμητική κλειστά μαγαζιά και τους ελάχιστους πολίτες που κυκλοφορούσαν, ο γνωστότατος πεζός Ταχυδρόμος, της Πτολεμαΐδας, Γρηγόρης Σπυρίδης, που καθημερινά κάνει τόσα χιλιόμετρα πεζοπόρος, που θα τον ζήλευε και αθλητής του βάδην, παρά την ηλικία του και με σκοπό την παράδοση ιδιοχείρως της ταχυδρομικής αλληλογραφίας στους έγκλειστους πολίτες, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εορδαίας!

Διότι λέει το... μπιλιέτο, που του ενεχείρισαν «κατελήφθη να κινείται πεζός, επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου 11 χωρίς να κάνει χρήση της ιατρικής προστατευτικής μάσκας, κατά παράβαση της» κλπ, κλπ. Και παραθέτουν έναν περίδρομο από άρθρα, για να δικαιολογηθεί η σύλληψη (προσωρινή βέβαια) του... παραβάτη πεζού Ταχυδρόμου. Που πασχίζει σε μία έρημη πόλη, αυτός και ολίγοι πεζοπόροι, για την εξυπηρέτηση της αλληλογραφίας!

Το ιδιαίτερο είναι ότι κρατούσε προς στιγμή την μάσκα στο χέρι καθώς την έβγαλε να πάρει ανάσα, από την ταλαιπωρία του ξεποδαριάσματος, ώρα ενιάμισι το πρωί. Και έπρεπε να συμπληρώσει 8ωρο για να σταματήσει την πεζοπορία!

Αρνήθηκε δε να υπογράψει για την παράδοση της κλήσης των 300 ευρώ, καθώς είχε μάσκα και τηρούσε τα μέτρα. Αλλά την κλήση την έκοψαν οι αστυνομικοί!

Μετά τη σχετική σφοδρή διαμαρτυρία του πολίτη, οι άντρες της ΕΛΑΣ πείστηκαν για το ανώφελο της προσαγωγής του!

Ο Γρηγόρης Σπυρίδης είναι βέβαιος ότι παραβιάστηκαν προσωπικά του δικαιώματα, που ''χτυπούν'' τις εργασιακές υποχρεώσεις του απέναντι σε μία καταταλαιπωρημένη κοινωνία από τον εγκλεισμό της επί δύο μήνες και αναζητά τρόπους για να αντιταχθεί και νομικά στην αυθαιρεσία.

Ο ίδιος λέει «δεν με πείθουν ότι αυτή οι αστυνομικοί είναι για την προστασία του πολίτη. Δεν είναι πειστικοί, όταν με τραβούσαν από το γιακά, για να με φοβερίσουν, βλέποντας ότι είμαι Ταχυδρομικός. Όλη η Πτολεμαΐδα με ξέρει τι δουλειά κάνω καθημερινά. Γι αυτό θα κινηθώ νομικά εναντίον τους».

Υπενθυμίζεται ότι σε παράλληλη περίπτωση είχε κοπεί πρόστιμο σε αιμοδότη, της Αθήνας, που συνελήφθη κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο που μόλις είχε αιμοδοτήσει!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις