Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο φίλτρο νερού; Ο Γεώργιος και η Χριστίνα Μπαράκου, της Real Water, αναλύουν

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο φίλτρο νερού...

Πόσο κατάλληλο και υγιεινό είναι το νερό που πίνουμε;

Τον τελευταίο καιρό οι περισσότεροι από εμάς περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, έχοντας έτσι την ευκαιρία να προσέξουμε περισσότερο την υγεία μας και τη διατροφή μας.

Ένας σημαντικός παράγοντας για την υγεία μας είναι η ποσότητα αλλά και η ποιότητα του νερού που πίνουμε.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί από εμάς έχουν καταφύγει στην χρήση φίλτρων νερού για να βελτιώσουν την ποιότητα του, στον επαγγελματικό ή προσωπικό τους χώρο. Με το δεδομένο ότι η ποιότητα και οι ιδιαιτερότητες του νερού αλλάζουν ανάλογα με την περιοχή την οποία κατοικούμε, ποια στοιχεία πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για μια σωστή επιλογή φίλτρου νερού;

Αναζητήσαμε κάποιον αρμόδιο για να μας εξηγήσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε γύρω από το θέμα και οι άνθρωποι της Real Water αποδείχθηκαν οι κατάλληλοι.

Ο Γεώργιος Μπαράκος, συνιδιοκτήτης της RealWater, δίνει ορισμένα παραδείγματα:

  • Αν μια περιοχή έχει υψηλή τιμή στην αγωγιμότητα ή στα νιτρικά,  προτείνονται λύσεις όπως η αντίστροφη ώσμωση
  • Αν θέλουμε να προστατέψουμε τις οικιακές ή επαγγελματικές συσκευές μας από τα άλατα σκληρότητας, τότε μια αποτελεσματική λύση είναι ο αποσκληρυντής, ο οποίος όμως συστήνεται για πόση υπό προϋποθέσεις.
  • Ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού (άλατα σκληρότητας), μπορούμε να βάλουμε το κατάλληλο φίλτρο για να "μαλακώσουμε" το νερό σε επιθυμητό όριο.
  • Αν μια περιοχή δεν χλωριώνεται σωστά, τότε εκτός από το φίλτρο που θα επιλέξουμε σύμφωνα με την χημική ανάλυση, είναι επιθυμητό να προστεθεί και μια λάμπα UV για την εξόντωση μικροβίων, η οποία όμως επιλέγεται ανάλογα με την αντίστοιχη μικροβιολογική ανάλυση και την χρήση.

Η Real Water, η οποία λειτουργεί από το 1997,διαθέτει την μεγαλύτερη εμπειρία στον χώρο των φίλτρων νερού. Αναλαμβάνει μέσω τον έμπειρων και εξειδικευμένων συνεργατών της να μας βοηθήσει να επιλέξουμε το κατάλληλο φίλτρο νερού ανάλογα με το δίκτυό μας και να μας προτείνει λύσεις, για ασφαλές και υγιεινό νερό, που θα καλύπτουν ακριβώς τις ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή μας.

H συνεργασία με Χημικό Μηχανικό αλλά και οι επίσημες αναλύσεις νερού κάθε περιοχής, είναι οι κατευθυντήριες γραμμές που κάποιος θα πρέπει να λάβει υπόψη του για την επιλογή του. Η Χριστίνα Μπαράκου αναφέρει ότι «Πολλές φορές, οι καταναλωτές, λόγω έλλειψης σωστής πληροφόρησης, καταφεύγουν σε «ακριβές» λύσεις, οι οποίες όμως δε δίνουν την ανάλογη ποιότητα στο αποτέλεσμα, γιατί δεν είναι στοχευμένες στο πρόβλημα που έχει το νερό κάθε περιοχής. Ωστόσο, συμβαίνει και το αντίθετο, το οποίο μάλιστα είναι συχνότερο και χρήζει μεγαλύτερης προσοχής. Δηλαδή οι περισσότεροι καταναλωτές καταφεύγουν σε «φθηνές» λύσεις, οι οποίες όμως, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής τους. Αποτέλεσμα; Να ξοδεύουν χρήματα (έστω και λίγα), χωρίς να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Στην Real Water ακολουθείται ένας συγκεκριμένος κύκλος υπηρεσίας για κάθε πελάτη, ο οποίος περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

  • Ενημέρωση για ιδιαιτερότητες δικτύου της περιοχής του ενδιαφερόμενου πελάτη
  • Μελέτη και πρόταση της κατάλληλης λύσης μέσα από μια γκάμα καινοτόμων και πιστοποιημένων προϊόντων
  • Τοποθέτηση
  • Service και αλλαγή φίλτρων

Ο Γεώργιος και η Χριστίνα Μπαράκου «κλείνουν» το θέμα με το σημαντικότερο ίσως όλων: Το καθαρό νερό, είναι υγεία. Και σήμερα, έχουμε την τύχη, να μπορούμε να το έχουμε εύκολα.

Info

Real Water

email: [email protected]

site: realwater.gr

Καταστήματα :

  • Πάτρα: 28ης Οκτωβρίου (Καρόλου) 24, τηλ: 2610 432532
  • Τρίπολη: 28ης Οκτωβρίου 24, τηλ: 2710 235171

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being