Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα- Lockdown: Γιατί αυτή τη φορά, δεν έχει «ουρές» και λίστες αναμονής στα κομμωτήρια

Αχαΐα- Lockdown: Γιατί αυτή τη φορά, δεν...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αγωνιούν οι άνθρωποι του επαγγέλματος- Τι λέει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών Ν. Αχαΐας

Μεγάλη είναι η αγωνία για τους ανθρώπους που διατηρούν κομμωτήρια. Έμειναν κλειστά λόγω καραντίνας και lockdown και πλέον ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά, τις επόμενες μέρες.  Ωστόσο φαίνεται η εικόνα εν αναμονή του ανοίγματος, δεν έχει καμία σχέση με αυτή κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.  Τότε, πριν ακόμα λήξουν τα απαγορευτικά μέτρα, πολλοί έμπαιναν σε λίστες αναμονής για να επισκεφθούν ένα κομμωτήριο. Μάλιστα σύμφωνα με δημοκόπηση που είχε γίνει τέτοιοι χώροι ήταν οι πρώτοι που ήθελαν να επισκεφθούν οι πολίτες με την επιστροφή στην κανονικότητα. 

 

Η κλειστή εστίαση αλλά και οι βαφές στην αγορά μειώνει τη δουλειά στα κομμωτήρια

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο thebest.gr, η Εμμανουέλα Γεωργοπούλου, Πρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών  Ν. Αχαΐας, «η εικόνα που έχουμε είναι ότι τα κομμωτήρια θα ανοίξουν άμμεσα, αλλά αυτή τη φορά δεν παρατηρούνται λίστες αναμονής, ακόμα κι αν υπάρχει κάποια κινητικότητα. Ο κόσμος βρίσκεται σε μία “διαδικασία νάρκωσης” κατά κάποιον τρόπο. Ενδιαφέρονται μόνο για τα απαραίτητα, για ένα κούρεμα. Επειδή όμως βλέπουν ότι δεν θα ανοίξει η εστίαση και πιθανότατα ούτε η αγορά, δεν θέλουν να κάνουν και άλλες τεχνικές εργασίες όπως βάψιμο μπαλαγιάζ κι άλλα. Φυσικά σε αυτό έχει συμβάλει και η παραοικονομία, η ύπαρξη βαφών στην αγορά».

Όπως αναφέρει η κα Γεωργοπούλου το 50% του χώρου του κάθε κομμωτηρίου που σχετίζεται με τέτοιες υπηρεσίες, δε θα λειτουργήσει. «Εάν η απώλεια κοινού την περίοδο του πρώτου lockdown ήταν 30%, αυτή τη φορά αγγίζει το 45%» λέει χαρακτηρίστηκά, τονίζοντας πως υπάρχουν επαγγελματίες με οικογένειες και παιδιά που αγωνιούν για την επιβίωσή τους. «Η ζωή δεν πρέπει να μπαίνει στο ράφι. Πρέπει να συνεχίζουμε να στηρίζουμε μικρά, τοπικά καταστήματα που έχουν ανάγκη. Είναι η αλυσίδα της ζωής» καταλήγει η κα Γεωργοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις