Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χριστούγεννα σε στενό οικογενειακό κύκλο- Τί αναμένεται να ανοίξει και πότε

Χριστούγεννα σε στενό οικογενειακό κύκλο...

Για Χριστούγεννα με περιορισμούς προϊδεάζει η κυβέρνηση- Κλειστά τα μπαρ, θα ανοίξουν τα εστιατόρια, αλλά με αυστηρούς περιορισμούς

"Καμπανάκι" χτύπησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τα όσα έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα φετινά Χριστούγεννα, τα οποία αναμένεται να εορταστούν με περιορισμούς. Στις εισηγήσεις που φέρεται να λαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων απουσιάζουν πλήρως στοιχεία διασκέδασης και συνωστισμού.

Η επανεκκίνηση των σχολείων θα πραγματοποιηθεί πρώτη στο πλαίσιο άρσης του lockdown, ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν πιθανότατα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, δηλαδή μεταξύ 10-15 του μηνός.

Τελευταία, θα τεθεί εκ νέου στις ράγες της επαναλειτουργίας της και η εστίαση, με πολύ αυστηρούς, ωστόσο, περιορισμούς. Συγκεκριμένα, τα όποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος -κυρίως εστιατόρια- ανοίξουν μετά τη δεύτερη καραντίνα δεν θα επιτρέπεται να παίζουν μουσική, ο μέγιστος αριθμός καθήμενων θα υπολογίζεται στα 4 άτομα ανά τραπέζι. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων θα είναι συνεχείς και εξονυχιστικοί.

Επιπρόσθετα, κλειστά θα παραμείνουν σε όλη την περίοδο των γιορτών τα μπαρ, ώστε να αποφευχθεί τυχόν συγκέντρωση ατόμων -κυρίως νεαρών- ενώ οι απαγορεύσεις θα δοκιμάσουν για άλλη μια φορά την αντοχή των παραδόσεων. Ακολουθώντας την πεπατημένη του Πάσχα, απαγορευτικό θα ισχύσει τις ημέρες των Χριστουγέννων για τυχόν ρεβεγιόν κατ’ οίκον, αφού θα τεθούν σε εφαρμογή περιορισμοί για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια, ως απόρροια των αλλαγών του 2020.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις