Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: "Δύσκολη και η επόμενη εβδομάδα" -"Φλέγονται" Β. Ελλάδα και Θεσσαλία

Κορωνοϊός: "Δύσκολη και η επόμενη ε...

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Την ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού σήμερα έκαναν η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

Η κυρία Παπαευαγγέλου υποστήριξε ότι στη Βόρεια Ελλάδα παρατηρείται μια σταθεροποίηση ενώ στη Θεσσαλία υπάρχει ακόμα ανοδική τάση. Παράλληλα επισήμανε ότι είναι λάθος να χαλαρώνουμε στην τήρηση των μέτρων. 

Επίσης αποκάλυψε ότι από τα 2.581 νέα κρούσματα του 24ώρου, τα 582 εντοπίστηκαν στην Αττική και 673 στην Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, τριψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στην Λάρισα με 105, στην Μαγνησία με 108 και στην Πέλλα με 107.

Πρόσθεσε δε ότι και η επόμενη εβδομάδα θα είναι δύσκολη, πάντως η σταθεροποίηση μπορεί να μας κάνει να χαμογελάσουμε τις επόμενες ημέρες. 

Είπε δε ότι η επιθετική αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη εξέπληξε τους επιστήμονες. Αναφέρθηκε σε μεταμεσονύχτια πάρτι αλλά και τελετές χωρίς μάσκες που επηρέασαν αρνητικά. 

«Προκαλεί ανησυχία η μη ξεκάθαρη μείωση του επιδημικού κύματος τρεις εβδομάδες μετά το λοκντάουν της Βόρειας Ελλάδας και δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων σε όλη την Ελλαδα» είπε η καθηγήτρια ΕΚΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι «σύμφωνα με την εμπειρία της προηγούμενης άνοιξης θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ύφεση».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν πλέον στα χερσαία βόρεια σύνορα της χώρας. Μεταξύ άλλων όλοι όσοι εισέρχονται από τα σύνορα της Κακαβιάς μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 7 ημέρες. 

"Σταδιακά θα γίνει η άρση του lockdown αλλά το πώς και αν θα είναι καθολική, θα εξεταστεί με τα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας", επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Ο κ. Κοντοζαμάνης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στη Θεσσαλονίκη στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών για να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις