Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Ανακαλύπτοντας το Φαράγγι του Διακονιάρη- Πώς να φτάσετε και να το περπατήσετε- ΦΩΤΟ

Ανακαλύπτοντας το Φαράγγι του Διακονιάρη...

Βρίσκεται κοντά στου Ρωμανού

Με τη καραντίνα για τον COVID19, που διέκοψε απότομα τη δράση στο Κέντρο του Παναχαϊκού (είχαμε φέτος περισσότερες κλεισμένες επισκέψεις από κάθε άλλη χρονιά), μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού Όρους επισκέφθηκαν το μικρό αλλά εντυπωσιακό φαράγγι του ρέματος Διακονιάρη, πλησίον του Ρωμανού Πατρών.

Πώς μπορεί όμως κανείς να φτάσει στο σημείο και να περιηγηθεί στο φαράγγι. Τα μέλη του Κέντρου που το περπάτησαν μας δίνουν τις απαιτούμενες κατευθύνσεις:

Ξεκινώντας από τον δρόμο Ρωμανού  - Ελεκίστρας, κοντά στο χωριό Ρωμανού, μπαίνουμε στο παραποτάμιο δασάκι, όπου μέσα από οργιώδη βλάστηση, προχωρούμε μετά από 500 μ. σε πιο ορεινό ανάγλυφο, πάντα μέσα σε φαράγγι, το οποίο έχει δεξιά και αριστερά τις κάθετες όχθες του (από κροκαλοπαγή υλικά) το ύψος των οποίων φθάνει μέχρι και 35-40 μ.

Το φαράγγι πιο πάνω στενεύει και στο τελευταίο μέρος του ίσα που περνάνε 2 άνθρωποι. Σε κάποιο σημείο δεν μπορούμε να προχωρήσουμε πιο πάνω γιατί κάποιες τεράστιες πέτρες έχουν σφηνωθεί στα τοιχώματα και δεν μπορείς να συνεχίσεις. Μας είπαν ότι 50 μ. μετά υπάρχει καταράκτης.

Απόσταση από τον ασφάλτινο δρόμο 1Km.

Πολύ όμορφο τοπίο, άγνωστο και ανεξερεύνητο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life