Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

To πριν και το μετά του ναού της Παναγίας στο Καρλόβασι Σάμου - ΦΩΤΟ

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

Μεγάλη η καταστροφή

Μεγάλες ζημιές υπέστη ο ναός της Κοίμησις της Θεοτόκου στο Καρλόβασι Σάμου από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής την περιοχή. Το μέγεθος της καταστροφής αποδεικνύουν φωτογραφίες με το πριν και το μετά του ναού, ενώ αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Δείτε φωτογραφίες από το πριν και το μετά που έστειλε αναγνώστρια του thebest.gr η οποία κατάγεται από την περιοχή, τονίζοντας ότι ο ναός αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για το νησί, του 19ου αιώνα. Μάλιστα όπως αναφέρει ζητήθηκε η αρωγή του υπουργείου πολιτισμού για να επισπεύσουν τα έργα υποστηλωσης πριν η βροχή καταστρέψει το 300 χρονών ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Τ

Τις ζημιές που έχει υποστεί η εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου, στο Καρλόβασι, είδε ο πρωθυπουργός από κοντά και δεσμεύτηκε για την αναστήλωση του ναού. «Αυτή την εμβληματική εκκλησία θα μεριμνήσω -σε συνεννόηση και με τους ειδικούς μηχανικούς και του Υπουργείου Πολιτισμού- να την αναστηλώσουμε, να ξαναχτυπήσουν οι καμπάνες, γιατί αυτό και της αξίζει και αξίζει σε όλη την ιστορία αυτού του όμορφου τόπου» σημείωσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις