Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθήτρια του Λυκείου Ερυμάνθειας - Απολύμανση στο σχολείο

Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθήτρια του Λυκείο...

Το κορίτσι φοιτά στην τρίτη τάξη

Ένα ακόμα κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο της Αχαίας. Μαθήτρια της τρίτης τάξης του Λυκείου Ερυμάνθειας βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Για την εξέλιξη έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής ο οποίος όπως επισημαίνει στο thebest.gr γίνεται απολύμανση από τον Δήμο σε όλο το σχολικό συγκρότημα και όχι μόνο στο Λύκειο μια και το συγκρότημα περιλαμβάνει από Δημοτικό Σχολείο ως Λύκειο.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ερυμάνθου αναφέρεται: "Θετικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο Λύκειο Ερυμάνθειας σε μαθήτρια της Γ’ τάξης.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής αμέσως μόλις ενημερώθηκε επικοινώνησε άμεσα με τις υγειονομικές Αρχές και σε συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου αποφασίστηκε σήμερα να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους κι όχι μόνο στο τμήμα που φοιτούσε η μαθήτρια.

Βάσει των προβλεπόμενων διατάξεων από σήμερα το τμήμα θα παραμείνει κλειστό.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω μαθήτρια φέρεται να είχε επαφή με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα από την περιοχή της Πάτρας και επειδή δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα άμεσα παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματά της, ενώ χρησιμοποιούσε και το σχολικό λεωφορείο.

Λόγω της διάχυτης ανησυχίας που υπάρχει στη σχολική κοινότητα ο Δήμαρχος, αν και δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο, ζητά από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες και τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιηθεί αφενός ιχνηλάτηση των επαφών της μαθήτριας κι αφετέρου να διενεργηθούν άμεσα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις