Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μειώθηκαν οι καταλήψεις στην Αχαΐα! Λουκέτο σε 12 σχολεία

Μειώθηκαν οι καταλήψεις στην Αχαΐα! Λουκ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Απουσίες στους καταληψίες μέσω τηλεκπαίδευσης

Μειώθηκε αρκετά ο αριθμός των σχολείων που τελούν η υπό κατάληψη. Πλέον στην Αχαΐα κλειστά παραμένουν 12 σχολεία (10 Λυκεία και 2 Γυμνάσια).

Μάλιστα όπως αναφέρει στο thebest.gr, o διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν. Αχαΐας, Ανδρεας Ζέρβας, το φαινόμενο θα «εκτονωθεί» σύντομα καθώς οι μαθητές επιλέγουν να κάνουν τα μαθήματα δια ζώσης.

Να σημειώσουμε ότι στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όπου υπό κατάληψη ήταν περίπου 25 σχολεία, στάλθηκε στους διευθυντές των σχολείων η εγκύκλιος με τις οδηγίες για την τηλεκπαίδευση που εφαρμόζεται πλέον, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο όσοι μαθητές συμμετέχουν στις καταλήψεις θα παίρνουν απουσία στη διαδικτυακή τάξη.

Και μπορεί στην περιοχή να μειώθηκε ο αριθμός των σχολείων που είναι κλειστά, όμως η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, παρότι επιβάλει απουσίες στους καταληψίες, σε κάποια σχολεία έφερε τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με τους μαθητές να απαντούν πως δεν "εκβιάζονται".

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις και καλεί τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα να αποφασίσουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Περισσότερες αίθουσες, λιγότεροι μαθητές στις τάξεις, αυξημένο προσωπικό καθαριότητας και περισσότεροι εκπαιδευτικοί, παραμένουν τα βασικά αιτήματα των μαθητών.

Στάση εργασίας και γενική συνέλευση πραγματοποιούν την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης της Πάτρας.

Σύμφωνα με την Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν  την Δευτέρα 5/10/2020 και ώρες 11:00-14:00 στάση εργασίας, καθώς και αντίστοιχα στάσεις εργασίας για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων, για τους συναδέλφους που τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη, σε πιθανή εφαρμογή της Υ.Α. της τηλε-εκπαίδευσης.

Η Α’ ΕΛΜΕ συντάσσεται με το κάλεσμα του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει άμεσα απεργία-αποχή από την ΥΑ 131451/ΓΔ4 και κάθε διαδικασία τηλε-εκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία και καλεί σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 5/10/2020 και ώρα 18:30 στο προαύλιο του συγκροτήματος 6ου και 11ου ΓΕΛ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις