Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας οργανώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπ...

Στις 28 και 29/9 από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αντικείμενο την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και την προστασία των θυμάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος και πραγματοποιήθηκε  μέσω τηλεκπαίδευσης στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2020, σε συνεργασία με το Πρωτοδικείο Πατρών, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αποτελεί μια πρωτοβουλία του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιείται σε όλες τις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας.

Στο πρόγραμμα εκπαιδεύτηκαν και παρακολούθησαν αστυνομικοί, που στελεχώνουν τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας καθώς και Διοικητές και αστυνομικό προσωπικό των Αστυνομικών Τμημάτων της Δυτικής Ελλάδας που εκτελούν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Στην έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος, απηύθυναν χαιρετισμό, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης και η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Εισαγγελέας Πρωτοδικών κα Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν ως εισηγητές, εκπαιδευτές και ομιλητές :

•       Ο Προϊστάμενος Πρωτοδικείου Πατρών και Καθηγητής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Αντώνιος ΑΛΑΠΑΝΤΑΣ

•       Η Εισαγγελέας Ανηλίκων Πρωτοδικών Πατρών, κα. Ανδρομέδα ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

•       Η Αντιεισαγγελέας Ανηλίκων Πρωτοδικών Πατρών, κα. Βασιλική ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ,

•       Η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Ιατροδικαστής κα Αγγελική ΤΖΙΟΛΑ,

•       Η εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω Μαριάνθη ΝΕΓΚΑ

•       Η Αστυνόμος Β΄ Γεωργία ΠΑΣΑ, του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

•       Η Αστυνόμος Β΄ Ιουλία ΓΑΛΥΦΑ του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

*Συντονιστής της εκπαίδευσης ήταν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου με την υποστήριξη του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης και Εξοπλισμού Πληροφορικής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις