Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Χαλάει πάλι ο καιρός από το βράδυ - 'Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - ΒΙΝΤΕΟ

Δυτ. Ελλάδα: Χαλάει πάλι ο καιρός από το...

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη Δευτέρα εκ νέου τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) και από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

 

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

 

1. Τη νύχτα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (25-09-2020) το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.

 

2. Το ΣΑΒΒΑΤΟ (26-09-2020):

 

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

 

β. Βαθμιαία από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένηση από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες.

 

γ. Πιθανώς η δυτική και η βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι.

 

3. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη ΔΕΥΤΕΡΑ (28-09-2020) εκ νέου τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Ο καιρός επιδεινώνεται ραγδαία από την Παρασκευή το απόγευμα και ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για ισχυρά φαινόμενα το Σάββατο...
  
Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ με κάθε λεπτομέρεια αναλύει τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα που θέλουν τον καιρό να αλλάζει προς το χειρότερο με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά να προκαλούν πολλές βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. 

Εξηγεί, μάλιστα, το αίτιο της... παρέλασης βροχοπτώσεων, είναι ένας μεγάλος μετεοπρωταγωνιστής, ένα βαρομετρικό χαμηλό... μαμούθ, στην καρδιά της Ευρώπης, το οποίο με τα ακραία κράσπεδά του θα κατορθώσει να στέλνει ισχυρές βροχές και στη χώρα μας.

«Προσοχή! Kακοκαιρία το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βορειας Ελλάδας με ισχυρές βροχές αλλά και θυελλώδεις νοτιάδες! Λεπτομέρειες για το πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα μέσα στην ημέρα ανα περιοχή στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3, που δίνει στον καιρό το χρόνο και τη λεπτομέρεια που του αξίζουν» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις