Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Σύψας: Μέχρι το καλοκαίρι του 2021 ο κορωνοϊός

Σύψας: Μέχρι το καλοκαίρι του 2021 ο κορωνοϊός

«Είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό» τόνισε ο λοιμωξιολόγος

«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά, έχουμε αρνητικά και αριθμητικά και ποιοτικά στοιχεία της πανδημίας, κυρίως στην Αττική», τόνισε μίλησε ο κ. Νίκος Σύψας, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε, οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι οι εστίες στο κέντρο της Αθήνας, οι παραθεριστές που επέστρεψαν από περιοχές με μεγάλο φορτίο και τα σχολεία που άνοιξαν.

«Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό, δεν είναι κόκκινος, δεν είμαστε σε φάση lockdown, αλλά η κατάσταση χρειάζεται επαγρύπνηση», υπογράμμισε.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «θα πάμε μέχρι την άνοιξη, τις αρχές καλοκαιριού με τον κορωνοϊό. Ακόμα κι αν έχουμε κάποιες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν το 70% του πληθυσμού, άρα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».

Ο κ. Σύψας αναφέρθηκε στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης και την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης και συμβούλεψε να κοιτάμε το επόμενο βήμα και να μην κάνουμε μακροπρόθεσμες προβλέψεις.

Δείτε τι είπε ο καθηγητής στο Mega.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being