Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ΑΜΕΚΩΝ ΑΕ απαντά στο «γιατί κάηκαν 10 εργοστάσια ανακύκλωσης - ένα και στην Αχαΐα – τον τελευταίο χρόνο»

Η ΑΜΕΚΩΝ ΑΕ  απαντά στο «γιατί κάηκαν 10...

Επιστολή από την εταιρεία προς το thebest.gr

Από την εταιρεία ΑΜΕΚΩΝ ΑΕ λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή:

«Κύριοι,

με ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας, στις 28-8-2020, δημοσιεύσατε άρθρο υπό τον τίτλο «Γιατί κάηκαν 10 εργοστάσια ανακύκλωσης - ένα και στην Αχαΐα - τον τελευταίο χρόνο;». Στο άρθρο αυτό, τόσο στον τίτλο του όσο και στο κείμενό του όπου υπάρχει η ειδικότερη αναφορά «Στις 17 Δεκεμβρίου 2019 ξεσπά φωτιά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στη ΒΙΠΕ Πατρών» γίνεται ευθεία αναφορά στην εταιρία μας ΑΜΕΚΩΝ ΑΕ και στην περιορισμένης έκτασης πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο, κατά την ως άνω ημερομηνία. Περαιτέρω, το ύφος και οι αναφορές του άρθρου, υπονοούν ότι και το εν λόγω περιστατικό, που μας αφορά, σχετίζεται με «υπερβολικές συμπτώσεις», «συνθήκες αποθήκευσης και πυρασφάλειας είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενες», «πλημμελή τήρηση μέτρων ασφαλείας, επικίνδυνη αποθήκευση οικιακών αποβλήτων δίπλα σε βιομηχανικά ή άλλα ανακυκλώσιμα υλικά», ανεπαρκείς αδειοδοτήσεις και ελλιπείς ελέγχους, που τελικά συντελούν στην υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος.

Ο συσχετισμός της εταιρίας μας με παραβάσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας, αθέμιτες πρακτικές και αμέλεια στην προστασία του περιβάλλοντος είναι παντελώς αβάσιμος, ενώ το συμβάν της 17-12-2019 υπήρξε ήσσονος σημασίας χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως περιβαλλοντική επίπτωση και κανένας κίνδυνος για πρόσωπα ή περιουσίες τρίτων.

Αντιθέτως, σας ενημερώνουμε, με σκοπό την πληρέστερη γνώση σας επί του θέματος, ότι το νομοθετικό καθεστώς που διέπει την εγκατάσταση και λειτουργία των εταιριών ανακύκλωσης διαφέρει και προσαρμόζεται αναλόγως. Ειδικά η δική μας εταιρία είναι εφοδιασμένη, μεταξύ άλλων, πέραν της εγκεκριμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων και με μελέτη ασφαλείας SEVESO, η οποία ειδικότερα αφορά την αντιμετώπιση κινδύνων από μεγάλα ατυχήματα σε εγκαταστάσεις όπως η δικής μας που έχουν επικίνδυνες ουσίες βάσει ΚΥΑ172058 ΦΕΚ 354/Β/17-02-2016. Λόγω της ΑΜΕΚΩΝ Α.Ε. 2/ 2 25200 ΒΙ. ΠΕ. Πάτρας - τηλ.: +30 2610 647 571-2 fax: +30 2610 647 573 www.amekon.gr υποδειγματικής μας λειτουργίας η εταιρία μας έχει συνδιοργανώσει ασκήσεις ετοιμότητας και αντιμετώπισης καταστροφών με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πρωτοστατεί σε δράσεις καθαρισμού των λιμένων (Πάτρα, Κάλυμνος) από επικίνδυνα απόβλητα. Προφανώς άλλωστε υφιστάμεθα, ως οφείλουμε, επανειλημμένους περιβαλλοντικούς ελέγχους από κάθε αρμόδια υπηρεσία και συμμορφωνόμαστε σε κάθε υπόδειξή τους, επενδύοντας μάλιστα εκατομμύρια ευρώ στην ασφαλή διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων, που παράγονται στην ελληνική αγορά και σε διαφορετική περίπτωση θα έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Το σύνολο των ανωτέρω πληροφοριών είναι δημόσιες, καθώς δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και είναι προσβάσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Καταλήγοντας, αναγνωρίζοντας πρωτίστως την αξία της δημοσιογραφικής έρευνας, επισημαίνουμε, ωστόσο, και την ανάγκη ορθής και ακριβούς πληροφόρησης σχετικά με θέματα που δύνανται να προκαλέσουν εσφαλμένες εντυπώσεις στο κοινό και δυσμενείς συνέπειες στην εταιρία μας.

Με τιμή,

Για την ΑΜΕΚΩΝ Α.Ε.

Αθυμαρίτου Ελένη»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις