Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Πέρασε η χημειοθεραπεία, να δούμε τι θα ακολουθήσει…

Πέρασε η χημειοθεραπεία, να δούμε τι θα ...
Νασόπουλος Νάσος

10 Σεπτεμβρίου 2020- 458η ΗΜΕΡΑ του Ημερολογίου

Έφτασε η ημέρα της πρώτης χημειοθεραπείας του νέου κύκλου. Από χθες ξεκίνησα την προετοιμασία με τα γνωστά κορτιζονούχα φάρμακα (για να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν, πιθανή αλλεργία) και στις 9 το πρωί είμαι στο νοσοκομείο.

Το καλό είναι ότι τη νύχτα κατόρθωσα να κοιμηθώ, ο πυρετός δείχνει να έχει υποχωρήσει και έτσι νιώθω ξεκούραστος και με καλή διάθεση. Καλό αυτό, πολύ καλό.

Όλη η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στη χημειοθεραπεία η οποία τελείωσε και έφυγα από το νοσοκομείο στις 4.30 το απόγευμα. Όμως όλα πήγαν καλά, δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα, αν και συνήθως οι παρενέργειες τις επόμενες ημέρες εκδηλώνονται. Θα δούμε, ας μείνουμε με τη αισιοδοξία, ότι αυτή τη φορά δεν θα έλθουν.

Με τη σημερινή χημειοθεραπεία (ελπίζω να) κλείνει μια δεκαήμερη περίοδος που σχεδόν καθημερινά έπρεπε να είμαι σε κάποιο γιατρό ή νοσοκομείο. Δείτε το πρόγραμμα που ακολούθησα και θα καταλάβετε:

  • Δευτέρα 31 Αυγούστου επίσκεψη στο γιατρό για να γράψει τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες (αξονική, μαγνητική εγκεφάλου, αίματος κ.λπ.).
  • Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου επίσκεψη στο Νοσοκομείο για να κάνω την αξονική τομογραφία.
  • Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου επίσκεψη στον πνευμονολόγο για εξέταση, καθώς παρουσιάζω πυρετό και βήχα.
  • Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου το πρωί επίσκεψη στον Ογκολόγο και το απόγευμα στο διαγνωστικό κέντρο για να κάνω την μαγνητική εγκεφάλου.
  • Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου επίσκεψη στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας για εξετάσεις αίματος.
  • Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου επίσκεψη στον καρδιολόγο καθώς εμφανίζω κάποιος ταχυκαρδίες, ενώ και ο ογκολόγος μου ζήτησε έναν καρδιολογικό έλεγχο ενόψει των χημειοθεραπειών (καρδιογράφημα και υπέρηχους).
  • Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου επίσκεψη στο Ιατρείο του ΕΟΠΥΥ για παραλαβή των φαρμάκων ενόψει της αυριανής χημειοθεραπείας.
  • Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου η ημέρα της χημειοθεραπείας.

Μετά από αυτά, άντε να έχεις μια κανονική καθημερινότητα, όπως σού υποδεικνύουν οι γιατροί. Πώς και πού να την  διαμορφώσεις; Στους προθαλάμους και τα γραφεία τους;  

Όμως παρά ταύτα και παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία του τελευταίου διαστήματος (έχω μιλήσει τις προηγούμενες ημέρες, δεν χρειάζεται να επαναλάβω), η σημερινή ημέρα ήταν η καλύτερη μετά από καιρό, παρά τη χημειοθεραπεία. Ένιωσα πιο ξεκούραστος και με καλύτερη διάθεση και ελπίζω έτσι να διατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες, αν και δεν κρύβω ότι περιμένω με αγωνία να δω τι θα γίνει με τις παρενέργειες.

Από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της αντικαρκινικής θεραπείας θα λαμβάνω καθημερινά και τέσσερα χάπια (δύο το πρωί και δύο το βράδυ). Μεγαλύτερος κίνδυνος παρενεργειών είναι από αυτά τα χάπια και όχι από το σχήμα της σημερινής χημειοθεραπείας. Θα δούμε.

Και πάλι σας ευχαριστώ για τα πολλά και θερμά μηνύματα συμπαράστασης που μου στείλατε. Θέλω να σας πω ότι βοηθούν τα λόγια και οι ευχές σας, βοηθάει το γεγονός ότι διαπιστώνεις πώς υπάρχουν άνθρωποι δίπλα σου που νοιάζονται. Γι αυτό, αυτά τα λόγια, αυτές τις ευχές ας τα προσφέρουμε απλόχερα σε όλους όσοι τα έχουν ανάγκη.

Συνεχίζουμε, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που θα συναντάμε σχεδόν καθημερινά. Άλλοτε θα είμαστε στα πάνω μας, άλλοτε στα κάτω μας, μακάρι περισσότερες να είναι οι ημέρες που θα είμαστε ανεβασμένοι.

Προσωπικά, ούτε για μια μέρα δεν έχω σκεφτεί (μέχρι τώρα τουλάχιστον) να τα παρατήσω, περί αυτού σας διαβεβαιώ. Όμως ούτε θα συμπεριφέρομαι και χαζοχαρούμενα προσποιούμενος ότι ο καρκίνος δεν με αφορά, δεν με αγγίζει κι εγώ κάνω τη δουλειά μου αγνοώντας τον. Μακάρι να μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Εγώ τουλάχιστον δεν τα καταφέρνω.

Συνεχίζω λοιπόν να μην τον αγνοώ, να τον αισθάνομαι και να νιώθω ότι με αφορά. Μάλιστα αυτή την περίοδο νομίζω ότι είναι το θέμα που με απασχολεί περισσότερο απ’ όλα. Όχι πού θα καταλήξει (αυτό είναι το μόνο σίγουρο και για τους έχοντες και για τους μη έχοντες καρκίνο), αλλά πώς θα καταλήξει. Επ’ αυτού, θα πω τις σκέψεις μου κάποια άλλη στιγμή.

Και πάλι σας ευχαριστώ…

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο