Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το Big Brother, η πολιτική και οι ταινίες του Σειρηνάκη

Το Big Brother, η πολιτική και οι ταινίε...

Του Γ. ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ

Αρχικά είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με το φαινόμενο του Big Brother. Δεν είναι ούτε καινούργιο, ούτε το χειρότερο τηλεσκουπίδι που εμφανίστηκε στις οθόνες μας. Είχα γράψει άλλωστε την άποψή μου, τα πρώτα χρόνια (της αθωότητας) αλλά φυσικά έπεσαν στο κενό.

Αυτό που μου άλλαξε την άποψή ήταν η υποκρισία, μετά την έκφραση περί «βιασμού» του Κρητικού Αντώνη (συμπαθάτε με, δε συγκράτησα το επώνυμο) από όλες τις πλευρές.

Αρχικά από το σταθμό (ΣΚΑΙ) και την παραγωγή που ασθμαίνοντας αποφάσισαν να εκδιώξουν κακήν- κακώς τον παίχτη μετά από κάποια 24ωρα και ενώ είχαν προηγηθεί πολύ μεγάλες αντιδράσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και μετά πολιτικές (κυρίως αυτές) αντιδράσεις, που ενεργοποίησαν και το μονίμως ληθαργικό ΕΣΡ.

Προφανώς αν δεν υπήρξαν αντιδράσεις ο παίκτης θα έμενε. Και γιατί να μη μείνει δηλαδή; Στόχος του reality είναι οι προσωπικές συγκρούσεις, η μείωση της προσωπικότητας, οι συγκινήσεις, τα κλάματα και λίγο γυμνό (που σε αντίστοιχες παραγωγές του εξωτερικού έγιναν και κανονικό πορνό) για να ανέβει η τηλεθέαση.

Φαντάζομαι ότι σε ένα τηλεπαιχνίδι όπου όλοι θα έκαναν σοβαρές φιλοσοφικές συζητήσεις και δε θα κυκλοφορούσαν συνεχώς ημίγυμνοι, δε θα ξεσπούσαν και δεν θα ρουφιάνευαν συνεχώς, δεν θα υπήρχε και μεγάλη τηλεθέαση.

Και έρχομαι στη δεύτερη μεγάλη υποκρισία που έχει να κάνει με την κοινωνία και το τηλεοπτικό κοινό που σε τελική ανάλυση είναι το ένα και το αυτό.

Κατακραυγή μεν αλλά και το… ένα τρίτο της τηλεθέασης στην πρώτη, μετά το επεισόδιο, προβολή. Και κάτι παραπάνω από το 30% για να είμαστε ακριβείς, ιδίως στις μικρότερες ηλικίες, το περίφημο δυναμικό κοινό. Καλή η καταγγελία, καλή όμως και η κλειδαρότρυπα…

Και για το τέλος άφησα την υποκρισία του ίδιου του κράτους και των θεσμών του. Που θορυβήθηκαν μετά τη γενική κατακραυγή αλλά τόσα χρόνια επιτρέπουν τη μετάδοση τηλεσκουπιδιών (βάζοντας που και που και κανένα πρόστιμο) τα οποία συχνά- πυκνά μπορεί να μην το λένε αλλά «βιάζουν» ανθρώπινους χαρακτήρες.

Το χειρότερο είναι ότι η κοινωνία μας έχει διαβρωθεί πλέον τόσο πολύ που ακόμα και αν κλείσουν σήμερα το reality, είναι πολύ πιθανόν ο Κρητικός να κάνει καριέρα στην πολιτική (υπάρχουν μορφώματα που περιμένουν πως και πως) και οι υπόλοιποι αν έχουν ελάχιστες ικανότητες φωνής ή υποκριτικής, στο… καλλιτεχνικό θέαμα.

Για όσους θέλουν υπάρχουν και οι ταινίες του Σειρηνάκη!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις