Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Επίθεση» εργοδοτών σε εργαζόμενους, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

«Επίθεση» εργοδοτών σε εργαζόμενους, κατ...

Η ανακοίνωσή του

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει: "Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας καταγγέλλει στους εργαζόμενους της πόλης μας, στον Πατραϊκό λαό την καθημερινή επίθεση της εργοδοσίας στους εργαζόμενους σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς. Είναι καθημερινές πια οι καταγγελίες που κάνουν εργαζόμενοι και συνδικάτα στο Εργατικό Κέντρο. Καταγγέλλουμε:

 

·         Την εργοδοσία του Ξενοδοχείου «Moxy» που προχώρησε σε δύο απολύσεις την ίδια στιγμή που οι μεγαλοξενοδόχοι μπουκώνονται με ζεστό χρήμα μέσα από πακέτα στήριξης της κυβέρνησης και της ΕΕ, έχουν φοροελαφρύνσεις.

·         Την εργοδοσία του Καζίνου Ρίου που συνεχίζει να έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους, να χρωστά δεδουλευμένα, και την ίδια ώρα αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο βγάζοντας εργαζόμενους σε αναστολή συμβάσεων και εκ περιτροπής εργασία. 

·         Την εργοδοσία του Σκλαβενίτη που υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε απλήρωτες υπερωρίες, τους αφαιρεί τα κυλιόμενα ρεπό και ταυτόχρονα μεταφέρει εργαζόμενους από πόστο σε πόστο μέσα στην ίδια βάρδια.

· Την εργοδοσία του «Αρσάκειου Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου» που δεν ανανέωσε εκδικητικά τη σύμβαση συναδέλφου εκπαιδευτικού, ακριβώς γιατί σήκωσε κεφάλι, αρνήθηκε και κατήγγειλε τη χρήση καμερών μέσα στην τάξη.

Και αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου!

Καθημερινά, ο λαός και οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε καραντίνα, μπαίνουν σε αναστολή, μετατρέπουν τα σπίτια τους σε σχολεία και σε τηλεφωνικά κέντρα, μένουν απλήρωτοι, ζώντας με το επίδομα των 500 ευρώ, πάνε για δουλειά στοιβαγμένοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ζουν με το φόβο της ανεργίας, της απόλυσης, το καθημερινό άγχος της επιβίωσης.

Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία θησαυρίζουν, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ κολυμπάνε στο χρήμα, ενώ οι μεγαλοξενοδόχοι, αερομεταφορείς και λοιποί επιδοτούνται με δισεκατομμύρια από τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε γκέτο. Η εκμετάλλευση, η εντατικοποίηση έχουν δυναμώσει και υπάρχει παντελής έλλειψη μέτρων ασφάλειας. Οι φωνές διαμαρτυρίας και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων με νόμο θα διώκονται. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δεκάδες εργάτες δεν γυρνούν στο σπίτι τους, στην οικογένεια τους, από τους χώρους δουλειάς που έχουν γίνει κρεματόρια. Πρόσφατα θρηνήσαμε ένα ακόμη συνάδελφο αλιεργάτη που πνίγηκε εν ώρα εργασίας.

Παίρνουμε Τη Ζωή Μας Στα Χέρια Μας

Οι εξελίξεις μας βάζουν όλους μπροστά σε μεγάλες ευθύνες. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε παθητικά και μοιρολατρικά να πληρώσει η εργατική τάξη και ο λαός ξανά την κρίση τους.

Η παραπάνω επίθεση των επιχειρηματικών ομίλων προετοιμάζει ένα νέο κύμα φτώχειας, ανεργίας και το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΕΕ και τα δάνεια προς τα κράτη μέλη που εξέδωσε με το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης θα μας σώσει. Τα νέα θαλασσοδάνεια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι. Ο λαός θα κληθεί ξανά να σφίξει το ζωνάρι όπως κάνει εδώ και δέκα χρόνια με 3 μνημόνια και εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους. Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα θα προστεθούν στα προηγούμενα.

Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η μοιρολατρία και η απογοήτευση. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων της πόλης μας. Μοναδικό μας όπλο, η συλλογική πάλη και διεκδίκηση!

Δε θα αφήσουμε κανένα χώρο δουλειάς, κανέναν εργαζόμενο απροστάτευτο. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βρεθούμε κοντά στους εργαζόμενους και να οργανώσουμε την πάλη μας.

Μαζικά και μαχητικά απαιτούμε:

 

·         ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

·         Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

·         Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

·         Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

·         Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα".

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις