Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μυκήνες: 10 συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο

Μυκήνες: 10 συγκλονιστικές φωτογραφίες α...

Το περασμένο Σάββατο

Για πρώτη φορά στην ιστορία κάηκαν οι Μυκήνες το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η φωτιά που πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο άφησε τα σημάδια της ενώ οι εικόνες από την πυρκαγιά που ξέσπασε είναι συγκλονιστικές.

Πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες…

Να θυμίσουμε ότι στα social media σχολιάστκε  η διαχείριση της κατάστασης από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και της Υπουργού Πολιτισμού Λίας Μενδώνη προσωπικά. Οι χρήστες τόσο σε facebook όσο και Twitter αντιμετώπισαν άλλοτε με οργή και άλλοτε με χιούμορ την κατάσταση.

«Η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο ήταν η λιγότερη δυνατή καθώς ήταν απολύτως αποψιλωμένος ο χώρος και δεν υπήρχε καύσιμη ύλη που θα δημιουργούσε θερμικά φορτία τα οποία θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν προβλήματα στους δομικούς λίθους των μνημείων» είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όταν μετέβη στο σημείο για αυτοψία.

«Το πολύ πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες μέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα. Έχουν καεί τα ξερά χόρτα, τα οποία όπως υποστήριξε ήταν απολύτως ξυρισμένα», σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού και προκάλεσε σάλο.

Φωτ.:eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις