Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δ. Καλογερόπουλος: Παραπληροφόρηση και λαϊκισμός προσπαθούν να κερδίσουν στο πεδίο των εντυπώσεων

Δ. Καλογερόπουλος: Παραπληροφόρηση και  ...

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Αιγιαλείας

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι η παραπληροφόρηση & ο λαϊκισμός προσπαθούν να κερδίσουν στο πεδίο των εντυπώσεων και απέχουν πολύ από την αλήθεια και την ουσία». Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

Η Δημοτική παράταξη ¨Μαχητική Προοδευτική  Συνεργασία της Αιγιαλείας¨ δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που απέχει πολύ από την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε καταφέρει να δώσουμε οριστική λύση μέσα στο πρώτο δεκάμηνο που έχουμε την ευθύνη του Δήμου.

Ποτέ δεν είπαμε ότι ένα πρόβλημα που δεν κατάφεραν να το λύσουν όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές για πολλά χρόνια, θα το λύναμε σε μια μέρα.

Δυστυχώς έχουμε αντιληφθεί ότι υπάρχουν δυο σχολές στο δημοτικό μας συμβούλιο, η πρώτη είναι η σχολή της “Μη Λύσης” ποντάροντας στην αποτυχία της δημοτικής αρχής Καλογερόπουλου και του τόπου γενικότερα, μηδενίζοντας κάθε προσπάθεια, ενώ η δεύτερη, είναι η σχολή της Λύσης που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή με διαφάνεια, διάλογο και ρεαλιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η Δημοτική παράταξη «Μαχητική Προοδευτική  Συνεργασία της Αιγιάλειας» αναφέρει ότι ο Δήμος μας αποκλείστηκε από τον Περιφερειακό σχεδιασμό. Αυτό  είναι ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ  γιατί ο Περιφερειακός σχεδιασμός δεν έχει αναθεωρηθεί ακόμα. Τώρα βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης ο Εθνικός σχεδιασμός που προβλέπεται να οριστικοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και εμείς παράλληλα επεξεργαζόμαστε τον τοπικό σχεδιασμό που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020.

Επίσης διαπιστώνουμε ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες στο ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ είναι αποδεκτές μόνο όταν το αποτέλεσμα συμφωνεί με τη θέση της παράταξης του κυρίου Παπακωσταντινόπουλου. Αυτή είναι και η βασική μας διαφορά στην επίλυση των προβλημάτων, εμείς έχουμε σαν κεντρικό άξονα της πολιτικής μας το συμφέρον της Αιγιάλειας και όχι τις ιδεοληψίες και τα μικροκομματικά παραγγέλματα.

 

Το δεύτερο ψέμα έχει να κάνει με την Ανακύκλωση που σε τόσο μικρό διάστημα αυξήσαμε τα ποσοστά πάνω από το  μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο με καμπάνια που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα σχολεία του Δήμου με ελάχιστο κόστος. Λόγω των αποτελεσμάτων μας στην αύξηση των ποσοστών η Ελληνική εταιρία Ανακύκλωσης μας προμήθευσε καινούργιους κάδους ανακύκλωσης μετά από πολλά χρόνια, 41 γωνιές ανακύκλωσης έχουν αναπτυχθεί σε όλο το δήμο. Άμεσα θα δοθεί ο απολογισμός των ποσοτήτων της πρώτης χρονιάς της δημοτικής μας αρχής .

 

Φαίνεται ότι ενοχλεί ιδιαίτερα τη παράταξη του κυρίου Παπακωσταντινόπουλου το γεγονός ότι καταφέραμε παρά τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών  στους δρόμους που παραλάβαμε το Σεπτέμβριο του 2019, μαζί με ένα ασφυκτικά γεμάτο Σταθμό μεταφόρτωσης στη ΤΕΜΕΝΗ και με προβληματικά απορριμματοφόρα που παρουσίαζαν σημαντικές ζημιές, να καθαρίσουμε το Δήμο και  να μεταφέρουμε πάνω 15.000  ton απορρίμματα. Επίσης ξεχνάνε και την πανδημία που μας δημιούργησε  σοβαρό πρόβλημα στις μεταφορές λόγω κρουσμάτων στη Κοζάνη .

 

Είναι αλήθεια πως έχουμε καταφέρει να καταστήσουμε το Δήμο Αιγιαλείας έναν σχετικά καθαρό δήμο παρά τα προβλήματα που έχουμε  να αντιμετωπίσουμε και πολύ σύντομα  σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα αποκαταστήσουμε απόλυτα το χώρο του σταθμού μεταφόρτωσης.

 

Κάθε  δημοτική Αρχή που σέβεται τους πολίτες και τον εαυτό της πρέπει να εξετάζει όλες τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία και να τις αξιολογεί. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απορρίπτει νέες τεχνολογίες. Η διάδοση φοβικότητας δεν ταιριάζει σε υπεύθυνους δημοτικούς συμβούλους.

Είναι τουλάχιστον περίεργο να μας εγκαλείτε που θέλουμε να καθαρίσουμε το Ιστορικό σκουπίδι που βρίσκεται θαμμένο πλέον μιας δωδεκαετίας, με την τοποθέτηση μιας μονάδας προσωρινού χαρακτήρα με ημερομηνία λήξης.

Η δημοτική αρχή έχει σαν πάγια θέση της να μην αιφνιδιάζει κανέναν που κινείται μέσα στο πλαίσιο που προβλέπεται από την εθνική νομοθεσία που έχει την ευθύνη της αδειοδότησης και πάνω από όλα βάζει την προστασία του περιβάλλοντος με πράξεις και όχι με θεωρίες καταστροφής και πολιτικές αγκυλώσεις.

Είναι αυτονόητο ότι σε όποιες λύσεις επιλεγούν θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι διαδικασίες διαφάνειας που προβλέπονται από το νομικό πλαίσιο, άλλωστε δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Θέλουμε να τονίσουμε πως πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε το προτεινόμενο τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων που ένα μεγάλο μέρος του φιλοδοξούμε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην θητεία μας δίνοντας οριστική λύση στην οικονομική αιμορραγία που κληρονομήσαμε καθώς και ένα περιβαλλοντικά ορθό  τρόπο διαχείρισης  που θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας.

Για όλους αυτούς που θέλουν να αποτύχει η Αιγιάλεια και η δημοτική αρχή Καλογερόπουλου τους θυμίζουμε ότι θα μας αξιολογήσουν οι πολίτες της Αιγιάλειας στο τέλος της θητείας μας. 

     

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις