Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Αλειτούργητοι και αλιβάνιστοι πανεπιστημιακοί" - Ο Αμβρόσιος τα βάζει με Μόσιαλο και Δερμιτζάκη!

"Αλειτούργητοι και αλιβάνιστοι πανε...

Τι αναφέρει ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για τη Θεία Κοινωνία και τον κορωνοϊό

"Ξεσπαθώνει" για μια ακόμα φορά ο Αμβρόσιος για τον κορωνοϊό και τα βάζει με τους καθηγητές Ηλία Μόσιαλο και Δερμιτζάκη για το θέμα της Θείας Κοινωνίας σε σχέση με τον κορωνοϊό. Στη νέα ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο μιλάγια αλειτούργητους και αλιβάνιστους πανεπιστημιακούς που τολμούν να εκφράσουν γνώμη για τη Θεία Κοινωνία.

Όπως αναφέρει: Αδελφοί μου,
Παρακαλώ να προσέξετε το σημερινό σημείωμά μου. Να το αναγνώσετε στοχαστικά. Να προσευχηθήτε. Και έπειτα να λάβετε τις προσωπικές σας αποφάσεις ως προς το ζήτημα της συμμετοχής σας στην απ΄εδώ και πέρα λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας και της προσεγγίσεως προς τον Ναόν, τον Οίκον του Θεού!
________Ταπεινά Σας ικετεύω να το πράξετε, διότι από εδώ και εμπρός ΣΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ!
Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση της μάσκας ακόμη και μέσα στον ιερό Ναό!
Αλλάζει ο τρόπος της επαφής μας με τις Εικόνες των Αγίων μας!
Αλλοιώνεται και συνεπώς μολύνεται η πίστις μας ως προς το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας!
Θεωρίες, όπως ότι με σάλιο μεταδίδεται ο Κορωνοϊός από την συμμετοχή μας στην Θεία Κοινωνία, όλο και περισσότερο ακούονται!
Η κατάργηση της χρήσεως της αγίας Λαβίδος κατά την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας και η εισαγωγή της μόδας της μεταδόσεως με "πολλά κουταλάκια" επεκτείνεται!
Η εξαγγελία του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη, ότι εφ' εξής θα διώκωνται δικαστικώς όσοι αντιτίθενται στην θεωρία της μάσκας ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ! Μέχρι σήμερα ήταν Συνταγματικώς κατοχυρωμένη η ελευθέρα έκφρασις των ιδεών, άρα και της προσωπικής μας γνώμης! Στο άρθρο 14 του Συντάγματος διαβάζουμε: «Έκαστος δύναται να εκφράζη και να διαδίδη προφορικώς, εγγράφως και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρών τους Νόμους του Κράτους».
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, η υποταγή και η τυφλή συμμόρφωσις της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως σε όλα αυτά τα σατανικής εμπνεύσεως μέτρα ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, τούς οποίους διερχόμεθα σήμερα! 

Kαι σε άλλος σημείο συνεχίζει:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΤΕ, ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ! ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΟΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ και ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ «ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΊΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ»! Εμείς χαράξαμε την πορεία μας! Βιώνουμε καθημερινώς το μαρτύριον του Χριστού, καθ' όσον «Ημίν εχαρίσθη, το υπέρ Χριστού: Ου μόνον το εις Αυτόν πιστεύειν, αλλά και το υπέρ Αυτού πασχειν" κατά την έκφρασιν του Αποστόλου Παύλου(Φιλιπ. 1, 29).
_______Σήμερα, λοιπόν, πατρικά σας ικετεύω να ξυπνήσετε από τον λήθαργο, στον οποίο σας έχουμε υποβάλει εμείς οι εκκλησιαστικοί σας Ταγοί! Αναφερόμεθα στην πλειονότητα των προσκυνημένων Σεβασμιωτάτων Άδελφών μας Αρχιερέων, διότι οι ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ πάντοτε υπάρχουν και θα υπάρχουν, πλήν όμως ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ! Ιδού μία πρόσφατος από τις αξιομνημόνευτες ελάχιστες εξαιρέσεις: «Η μάσκα δεν έχει θέση εντός του ιερού χώρου» έγραψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ Σεραφείμ προς τον Πρωθυπουργό κ Μητσοτάκη! Στην επιστολή του πολύ εύστοχα σημειώνει και τα εξής:
«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι Ιεροί Ναοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας δεν είναι κοινοί τόποι, αλλά ιεροί, καθιερωμένοι και καθαγιασμένοι.... Κανείς φόβος μολύνσεως δεν υπάρχει ούτε από την Θεία Κοινωνία, ούτε από τις Ιερές Εικόνες και τα άγια Λείψανα, ούτε από τον εκκλησιασμό των πιστών....». (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, φ. της 6.08.2020, σελ. 5)
_________Είμαστε βέβαιοι, ότι ο Πρωθυπουργός δεν ακούει τίποτε από όλα αυτά τα πολύ σοβαρά επιχειρήματα, καθ' όσον Αυτός και το Επιτελείο Του ΥΠΗΡΕΤΟΎΝ ΤΎΦΛΑ της επιταγές των δαιμονικών Κέντρων της Παγκοσμιοποιήσεως, τα οποία και "ανακάλυψαν" τον Κορωνοϊό, για να προωθήσουν τα σχέδιά τους!
________Έτσι, λοιπόν, τώρα τελευταία κάθε λίγο προβάλλουν ενώπιόν μας μερικοί αλειτούργητοι και αλιβάνιστοι πολιτικοί, δυστυχώς δε μεταξύ όλων αυτών εμφαίζονται και τινες Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, οι οποίοι τολμούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και μας λέγουν, ότι κινδυνεύουμε να κολλήσουμε τον Κορωνοϊό ακόμη και μέσα στην Εκκλησία, δηλ. μέσα στο σπίτι του Θεού, διατυπώνουν δε την σατανική άποψη, ότι πρέπει να σταματήσει η τέλεσις της θείας λειτουργίας στους Ναούς των Ορθοδόξων όσο χρόνο διαρκεί η πανδημία!
Ιδού ένα δείγμα:
______Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος είναι Πρόεδρος του τμήματος πολιτικής υγείας του London School of Economics, συγχρόνως όμως αποδεικνύεται άσχετος με την Ορθόδοξο Λατρεία, αλειτούργητος και αλιβάνιστος άνθρωπος! Ιδού, λοιπόν, ένα απόσπασμα από τις πεπλανημμένες απόψεις του:

«Μόσιαλος: Η Θεία Κοινωνία πρέπει να σταματήσει κατά τη διάρκεια της επιδημίας.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Μόσιαλος αποκαλύπτει πως απευθύνθηκε ακόμα και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας και επαναλαμβάνει πως «οι ευπαθείς ομάδες των πιστών, που είναι και η πλειοψηφία όσων πηγαίνουν στην εκκλησία, θα πρέπει να παρακολουθούν τη λειτουργία από την τηλεόραση, ότι η Θεία Κοινωνία θα πρέπει να σταματήσει κατά τη διάρκεια της επιδημίας και ότι στην ακραία περίπτωση .......η Εκκλησία θα πρέπει να σκεφτεί πιο ασφαλείς τρόπους τέλεσης της θείας λειτουργίας»

Πηγή:https://www.iefimerida.gr/ellada/mosialos-i-theia-koinonia-prepei-na-stamatisei-kata-ti-diarkeia-tis-epidimias
_________Έπειτα από τις παραπάνω απαράδεκτες θεωρίες του Καθηγητού κ. Μόσιαλου, δυστυχώς, ένας ακόμη αλειτούργητος και αλιβάνιστος Πανεπιστημιακός Καθηγητής της Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, ο κ. Μανώλης Δερμιτζάκης, μόλις προχθές από τον τηλεοπτικό Σταθμό του Σκάϊ προέβαλε την Θεολογικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΨΗ, ότι η Θεία Κοινωνία είναι σήμερα ένα πρόβλημα! Ακούστε τον:


«Την άποψη ότι θα πρέπει να αναβληθούν ορισμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις όπως είναι οι λιτανείες, εν όψει 15αυγουστου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέφρασε ο Μανώλης Δερμιτζάκης καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ενώ χαρακτήρισε πρόβλημα τη Θεία Κοινωνία.
«Η Θεία Κοινωνία, που ξέρουμε ότι μεταδίδεται ο ιός με το σάλιο, είναι ένα πρόβλημα… Είναι κάτι το οποίο δεν το συζητάμε, διότι υπάρχει μια ένταση σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο έπρεπε να λυθεί. Και ιδιαίτερα στην περίοδο αυτή που ξέρουμε ότι η θρησκευτική δραστηριότητα θα είναι πολύ πιο έντονη», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.
__________Εμείς, λοιπόν, οι αγράμματοι και ταλαίπωροι Κληρικοί, ερωτάμε τους κ.κ. Καθηγητάς:
Ελλογιμώτατοι κ. κ. Μόσιαλε καί Δερμιτζάκη,
Παρακαλώ, γνωρίστε μας: Εκκλησιάζεσθε τακτικά, δηλ. ανελλειπώς κάθε Κυριακή; Μεταλαμβάνετε συχνά των Αχράντων Μυστηρίων; Είσθε ζωντανά Μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας; Τηρείτε τις καθιερωμένες νηστείες της Ορθοδόξου Εκκλησίας; Εξομολογείσθε τακτικά σε κάποιο Κληρικό; Δέχεσθε πνευματική καθοδήγηση από κάποιον αγιασμένο πνευματικό Πατέρα;
________Ασφαλώς, ασφαλέστατα, ΟΧΙ! Επομένως είσθε αλειτούργητοι και αλιβάνιστοι! ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! ΔΗΛ. ΕΙΣΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ!; Εν τοιαύτη περιπτώσει ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΙΝΕΣΘΕ για θέματα, για τα οποία είσθε και άγευστοι και αναρμόδιοι; Δεν έχετε ακούσει την παροιμία "έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στούς καφέδες"; Αφήστε, λοιπόν, εμάς τους εκκλησιαστικούς να λύσουμε τα «του οίκου μας» δηλ. τα προβλήματα της Εκκλησίας!

_Και να θέλαμε να σιωπήσουμε ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!
«Έως θανάτου αγώνισαι υπέρ της Αληθείας και Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου!», είναι η εντολή του Θεού ήδη από την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης (βλ.Σοφία Σειράχ 4, 28).

Σε άλλο σημείο συνεχίζει:

ρα έχουμε ιερό χρέος να σας ανακαλέσουμε στην τάξη και να σας παρακαλέσουμε να μη ανακατεύεσθε σε θέματα, για τα οποία ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ!
______Κύριοι κ. Καθηγηταί, Μόσιαλε και Δερμιτζάκη,
στις απαράδεκτες δηλώσεις σας περί της Θείας Κοινωνίας σας απαντάμε με τα λόγια του Αγίου Παντελεήμονος προς τον άθεο Βασιλέα της εποχής Του: «Συ βασιλεύ είσαι ανόη­τος, που ισχυρίζεσαι ότι οι ψεύτικοι και αναίσθητοι θεοί σου μου έδωσαν το φως. Είσαι τόσον πολύ τυ­φλός, όπως και αυτοί εδώ, και δεν ημπορείς να διακρίνης την αλήθειαν, που λάμπει περισσότερον από τον ήλιον». (βλ.https://www.profitisilias.com. gr/news/item/394-o-agios-kai-iamatikos-panteleimon.html).
_______Εμείς, εκκλησιαζόμενοι τακτικά καί μεταλαμβάνοντες του Σώματος και του Αίματος του Χριστού βιώνουμε το Μυστήριο της Εκκλησίας! Η συμμετοχή στην εκκλησιαστική ζωή μάς εισάγει σε αυτό, που ονομάζεται "πνευματική ζωή". Πατάμε στη γη, αλλά επικοινωνούμε με τον Ουράνιο κόσμο, δηλ. με τον Χριστό μας, με την Παναγία μας, με τους Αγίους μας! Ζώντας συνειδητά την ζωή της Εκκλησίας, υφιστάμεθα μια μεταμόρφωση! Μεταλαμβάνοντες των Αχράντων Μυστηρίων καθιστάμεθα ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΙ, δηλ. σκήνωμα και κατοικητήριο του Σωτήρος Χριστού! Μεταμορφούμεθα πνευματικώς και καθιστάμεθα "ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ" ή "ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ"!
Ανακαλύπτουμε την γλύκα του Ιησού! Και βιώνουμε αυτό, που μας λέγει η Εκκλησία μας: «Γεύσασθε και ίδετε ότι χρηστός ο Κύριος. Μακάριος ανήρ, ός ελπίζει επ΄ Αυτόν»! (Ψαλμ, 33ος). Οδηγός μας είναι τα λόγια του Απ Παύλου: «εμοί το ζην Χριστός και το αποθανείν κέρδος» (Φιλιπ, 1, 21).
______Όταν, λοιπόν, ο θείος έρως κυριαρχήση στην ψυχή μας, τότε αγκαλιάζουμε τον Σωτήρα Χριστό με πάθος, νοιώθουμε τον θείον έρωτα να μας συγκλονίζει, οπότε είμεθα έτοιμοι να θυσιάσουμε ακόμη και τη ζωή μας για την δόξα του Χριστού! Επομένως ούτε οι μάσκες μας ενδιαφέρουν, ούτε οι Κυβερνητικές απαγορεύσεις μας επηρεάζουν, ούτε οι απειλές του κ. Χρυσοχοΐδη περί δικαστικών διώξεων μας φοβίζουν! Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τη δόξα του Χριστού! Ο Χριστός είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ!

 

πηγή: mkka.blogspot.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις