Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μ. Δερμιτζάκης: Πρόβλημα η Θεία Κοινωνία και οι θρησκευτικές εκδηλώσεις

Μ. Δερμιτζάκης: Πρόβλημα η Θεία Κοινωνία...

Θα φοράμε τη μάσκα για καιρό

Υπέρ της ματαίωσης θρησκευτικών εκδηλώσεων, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, τάχθηκε ο καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. Ο καθηγητής χαρακτήρισε πρόβλημα τη Θεία Κοινωνία.

«Η Θεία Κοινωνία, που ξέρουμε ότι μεταδίδεται ο ιός με το σάλιο, είναι ένα πρόβλημα… Είναι κάτι το οποίο δεν το συζητάμε, διότι υπάρχει μια ένταση σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο έπρεπε να λυθεί. Και ιδιαίτερα στην περίοδο αυτή που ξέρουμε ότι η θρησκευτική δραστηριότητα θα είναι πολύ πιο έντονη», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής είπε ότι όπως η Πολιτεία ζητεί από τις επιχειρήσεις να τηρούνται αποστάσεις, να εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός πολιτών στα καταστήματα και επιβάλει πρόστιμα, θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και με άλλες δομές, όπως είναι οι Εκκλησίες.

«Θα έπρεπε το ίδιο να ζητήσουμε από οποιεσδήποτε άλλες δομές, όπως οι Εκκλησίες, να οργανώσουν τις δραστηριότητές τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να πάρουν και την ευθύνη του να μην υπάρχει συνωστισμός ή δραστηριότητες που θα οδηγήσουν σε μετάδοση του ιού», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Για τη χρήση μάσκας τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να την φορούν σταθερά για καιρό, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών και όχι από φόβο στα πρόστιμα που επιβάλλονται καθώς τα αυστηρά μέτρα δεν συνιστούν μια βιώσιμη λύση.

«Ας πούμε ότι φοράμε μάσκα και πέφτουμε από τα 77 (κρούσματα) στα 15. Τι θα γίνει; Θα χαλαρώσουμε πάλι; Είναι λάθος. Θα πρέπει να κρατήσουμε τις μάσκες και τις συμπεριφορές γιατί θα ξανανέβουνε», τόνισε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις