Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ούτε τώρα βρέθηκε μια θέση στην κυβέρνηση για βουλευτή της Δυτικής Ελλάδας

Ούτε τώρα βρέθηκε μια θέση στην κυβέρνησ...

Κανείς από τους δέκα, ως φαίνεται, δεν καλύπτει τις απαιτήσεις του Πρωθυπουργού

Δέκα βουλευτές διαθέτει η Νέα Δημοκρατία στη Δυτική Ελλάδα (4 στην Αχαΐα, 3 στην Αιτωλοακαρνανία και 3 στην Ηλεία), αλλά κανένας δεν πληρούσε ως φαίνεται τι απαιτήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να συμμετέχει στην κυβέρνηση. Τι άλλο να υποθέσει κανείς, όταν ούτε τώρα στις «διορθωτικές κινήσεις», όπως χαρακτήρισε τον «μίνι ανασχηματισμό» το Μέγαρο Μαξίμου, βρέθηκε μια θέση, έστω Υφυπουργού, για κάποιον βουλευτή από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία ή την Ηλεία;

Μία από τις φτωχότερες και πιο υποβαθμισμένες Περιφέρειες της χώρας η Δυτική Ελλάδα, πολιτικώς συμπεριφέρθηκε απλόχερα στη ΝΔ, καθώς στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019 τής …προσέφερε και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θεσμός που ουδέποτε έως πέρυσι είχε «χρωματιστεί» με γαλάζια χρώματα.

Ως φαίνεται, ο Πρωθυπουργός, δεν θεώρησε σημαντικό να σηματοδοτήσει το ενδιαφέρον του για τη «φτωχή και υποβαθμισμένη Δυτική Ελλάδα», τοποθετώντας έναν βουλευτή της περιοχής σε κάποια κυβερνητική θέση. Αλλά ούτε την «πολιτική απλοχεριά» των ψηφοφόρων της Δυτικής Ελλάδας, αισθάνθηκε την ανάγκη να αναγνωρίσει. Έτσι, ούτε πέρυσι μετά τον εκλογικό του θρίαμβο, ούτε τώρα ένα χρόνο μετά, αισθάνθηκε την ανάγκη να συμπεριλάβει στην κυβέρνηση έναν βουλευτή από η Δυτική Ελλάδα.

Μπορεί η τοποθέτηση στελέχους από κάποια περιοχή στην κυβέρνηση να έχει περισσότερο συμβολική αξία και να μην εξασφαλίζει αυτομάτως μια ευνοϊκή μεταχείριση αυτού του τόπου από την (εκάστοτε) κυβέρνηση, ωστόσο η παντελής απουσία έστω κι ενός στελέχους από τις επιλογές του Πρωθυπουργού, υποδηλώνει την ισχνή πολιτική δυναμική  που διαθέτει η περιοχή.

Με απλά λόγια, δεν μάς δίνουν και μεγάλη σημασία. Κι αν δεν μας δίνουμε μεγάλη σημασία σε θέματα τόσο απλά, όπως είναι η στελέχωση έστω μιας θέσης Υφυπουργού, καταλαβαίνετε τη σημασία θα μας δώσουν σε θέματα σοβαρά και δύσκολα.

Όμως, δεν φταίνε μόνον οι άλλοι. Πρέπει να αναζητήσουμε κι εμείς, εδώ στη Δυτική Ελλάδα, τα δικά μας λάθη, που μας καθιστούν δεδομένους και αμελητέους. Όσο σημαντικοί θεσμικοί φορείς της περιοχής, σηκώνουν τα χέρια μόνον για να χειροκροτούν την κυβέρνηση και ποτέ για να διαμαρτυρηθούν, καμία κυβέρνηση δεν έχει λόγο να ανησυχεί, να μη σε θεωρεί δεδομένο και εν τέλει να μην σε αγνοεί...

THEBEST.GR

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις