Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

H ροζ βίλα του Αντρέα Μποτσέλι στην Τοσκάνη είναι για μεγάλες «κορώνες»

H ροζ βίλα του Αντρέα Μποτσέλι στην Τοσκ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μιλάμε για την ονομαστή Villa Alpemari, ένα πραγματικό παλάτι 8000 τ.μ. στη Versilia

Μια πελώρια, επιβλητική, όσο και ειδυλλιακή εξοχική κατοικία διαθέτει ο διάσημος ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι. Γνωστή ως Villa Alpemare εκτείνεται σε 8000 τ.μ. και βρίσκεται στην πανέμορφη ακτή Βερσίλια της Τοσκάνης. «Αποφάσισα να την αγοράσω μεμιάς», ομολογεί ο καλλιτέχνης με τη «θεική», λυρική φωνή. Από το β παγκόσμιο πόλεμο μέχρι και τη δεκαετία του ’90 το κτίριο λειτουργούσε ως ξενοδοχείο- αξιοθέατο της περιοχής. «Εδώ ήθελα να δημιουργήσω ένα φιλόξενο σπίτι όπου θα γεννιέται μουσική, θα μεγαλώσω τα παιδιά μου και θα περιστοιχίζομαι από πολλούς φίλους» εξηγεί ο Μποτσέλι.

Με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα αδελφού του, στήθηκε ένα περιβάλλον ιδανικό για τις ανάγκες της δουλειάς του, της γυναίκας και μάνατζέρ του Βερόνικα και των τριών του παιδιών. Στο πρώτο πάτωμα συναντάμε σαλόνια, στο δεύτερο όροφο γραφεία, στούντιο ηχογράφησης και δωμάτια καλεσμένων και στον τρίτο κρεβατοκάμαρες και άλλους ιδιωτικούς χώρους. H διακόσμηση είναι νεοκλασική, εμπνευσμένη από την ιστορία της Τοσκάνης. Αντίκες, πίνακες και περίτεχνες στόφες έχουν εδώ την τιμητική τους. Το εντυπωσιακό σπίτι αγναντεύει ταυτόχρονα τα κύματα και τις Αλπεις.

 

«Δυστυχώς ταξιδεύω τόσο συχνά ανά τον κόσμο, που αυτό το σπίτι μου λείπει αφάνταστα. Διακοπές, τέχνη, φύση και παράδοση. Συνδυάσαμε εδώ τις επιρροές του αρχιτεκτονικού παρελθόντος της υπέροχης τοποθεσίας και της κομψότητας του Forte di Marmi, από τα τέλη του 19ου αιώνα, με τη σύγχρονη ματιά και το πρακτικό πνεύμα» αναφέρει ο κορυφαίος ερμηνευτής. «Μου αρέσει να χαλαρώνω με μια βουτιά στην πισίνα, να κάνω βόλτα στον κήπο και στην παραλία. Χαίρομαι όταν τα παιδιά μου κάνουν υπαίθρια μικρά parties για φίλους» λέει ο Μποτσέλι, ενώ φωτογραφίζεται για το περιοδικό AD με τη σύζυγό του και τα σκυλιά τους.

Η οικογένεια πάντως διατηρεί κοντά στη βίλα και τις πολυτελείς εγκαταστάσεις του  Alpemare Beach Club, μια επιχείρηση φιλοξενίας φημισμένη για την αισθητική και την γκουρμέ κουζίνα της, η οποία μαζί με τα καθιερωμένα κοντσέρτα του καλλιτέχνη, τα επίσημα δείπνα και τις γαμήλιες δεξιώσεις συνέβαλαν τα μέγιστα και στην ανάπτυξη της ζώνης Forte di Marmi. Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραγουδιστής κλασικής μουσικής της υφηλίου ζει εδώ ονειρεμένα συνεχίζοντας να λατρεύει την όπερα, το ποδόσφαιρο και την Ιντερ. Πιστός καθολικός, θεωρεί πως η ζωή σε ανταμείβει όταν κάνεις το καλό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View