Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Απείχαν Παπανδρέου, Καστανίδης -Εισηγήσεις στο ΚΙΝΑΛ για διαγραφή τους

Απείχαν Παπανδρέου, Καστανίδης -Εισηγήσε...

Αναταράξεις φέρνει το Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

23:10 Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις. Επί της αρχής ψήφισαν 288 με 187 «ναι« και 101 «όχι».

 

23:00 Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου και ο Χάρης Καστανίδης επιλέγουν τον δρόμο της αποχής από την αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στις διαδηλώσεις.

Και οι δύο εξέφρασαν ανοικτά τις αντιρρήσεις τους με τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, γεγονός που έχει δημιουργήσει αναστάτωση στο κίνημα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εισηγήσεις προς τη Φώφη Γεννηματά για διαγραφή των δύο ιστορικών στελεχών!

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η Φώφη Γεννηματά θα συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ το μεσημέρι της Παρασκευή, με τις εξελίξεις στο κόμμα να… τρέχουν.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε εντελώς διαφορετική άποψη από αυτή της Φώφης Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε σοβαρή διαβούλευση επί του θέματος,  προσθέτοντας πως «παρά την υπεύθυνη στάση του ΚΙΝΑΛ να βελτιωθεί το νομοσχέδιο στην ουσία του αυτό παραμένει αντιδημοκρατικό. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη κανόνων αλλά όχι περιορισμών σημειώνοντας πως «αν έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος για τις διαδηλώσεις θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να προστατεύει το διαδηλωτή που διαδηλώνει ειρηνικά».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «το νομοσχέδιο περιορίζει ακόμα και ποινικοποιεί τις ειρηνικές διαδηλώσεις» καθώς «δίνονται υπερεξουσίες στην εκάστοτε εξουσία να απαγορεύει διαδηλώσεις». Μάλιστα για την αστική ευθύνη του οργανωτή έκανε λόγο για «απαράδεκτη διάταξη που ενοχοποιεί την έννοια της ειρηνικής διαδήλωσης».

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις