Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Καταλήψεις ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Ελλάδα πήρε πίσω την «καραντίνα» τουριστών μετά από πίεση της TUI

Η Ελλάδα πήρε πίσω την «καραντίνα» τουρι...

Τα γερμανικά ΜΜΕ ασκούν κριτική για το νέο σύστημα για τους τουρίστες

Κριτική στη νέα οδηγία που τέθηκε από χθες σε ισχύ, για τους τουρίστες που φτάνουν στην Ελλάδα- με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας- ασκούν ξανά τα γερμανικά ΜΜΕ. 

Μετά τη Handelsblatt, που έκανε λόγο για δυσαρέσκεια στον τομέα του τουρισμού για τη φόρμα PLF που υιοθέτησε η Ελλάδα ως στρατηγική για το άνοιγμα του τουρισμού από σήμερα, «σκυτάλη» πήραν άλλα γερμανικά ΜΜΕ. Ανάμεσά τους και η Bild, σύμφωνα με την οποία «η TUI απειλούσε με ακύρωση όλων των ταξιδιών» λόγω της νέας φόρμας που πρέπει να συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες. 

«Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της BILD η κυρίαρχος της τουριστικής αγοράς TUI απείλησε με άμεση ακύρωση όλων των ταξιδιών της. Ο λόγος: η διαμάχη για μια ακραία οδηγία καραντίνας της ελληνικής κυβέρνησης. Τυχαία επιλεγμένοι επισκέπτες θα υποβάλλονταν στο αεροδρόμιο σε τεστ κορωνοϊού και στη συνέχεια θα έπρεπε να μπουν για 36 ώρες σε καραντίνα [...] μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Πώς όμως να περάσουν οι τουρίστες 36 ώρες σε καραντίνα; Τα ξενοδοχεία θα έπρεπε να δημιουργήσουν ξεχωριστούς χώρους προκειμένου οι πελάτες να μην έχουν επαφή με άλλους. Θα έπρεπε να φροντίσουν οι ίδιοι για τη διατροφή τους και δεν θα επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο», αναφέρει το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Bild. 

«Μάνατζερ της TUI διαπραγματευόταν τη Δευτέρα με τον υπουργό Τουρισμό της Ελλάδας Χάρη Θεοχάρη. Το μήνυμα του ομίλου: Με τέτοιο κανονισμό δε στέλνουμε πελάτες στην Ελλάδα. Η TUI απείλησε ανοιχτά με ακύρωση όλων των ταξιδιών. Ο υπουργός τηλεφώνησε εσπευσμένα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός εν τέλει υπαναχώρησε. Ο κανονισμός που αφορά την καραντίνα αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή και οι διακοπές στην Ελλάδα σώθηκαν», συνεχίζει το δημοσίευμα. 

«Αυτό όμως που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι παραθεριστές: Πριν την άφιξή τους πρέπει να συμπληρώσουν φόρμα είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω εντύπου που μοιράζεται στο αεροπλάνο. Ως απόδειξη της ηλεκτρονικής δήλωσης πρέπει να υποδειχθεί ένα barcode. Επιπλέον, θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια. Αυτοί οι ταξιδιώτες [...] μπορούν όμως να συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα», επισημαίνει επίσης η Bild. 

Βerliner Zeitung: Οι νέοι κανονισμοί ήρθαν αιφνιδιαστικά 

Στο νέο σύστημα- που προβλέπει συμπλήρωση της φόρμας PLF από τους επισκέπτες στην Ελλάδα και τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού με βάση barcode που λαμβάνουν οι επιβάτες των πτήσεων- έκανε αναφορά και η Βerliner Zeitung. 

«Διακοπές στην Ελλάδα: οι ιδιαίτερα άτυχοι τουρίστες καταλήγουν σε καραντίνα», ο τίτλος της εφημερίδας που γράφει: «Η Ελλάδα αυστηροποίησε αιφνιδιαστικά την πολιτική στο πεδίο του κορωνοϊού. Και για τους τουρίστες από τη Γερμανία ισχύει από 1ης Ιουλίου μια υποχρεωτική δήλωση που μπορεί να έχει συνέπειες». 

«Οι νέοι κανονισμοί ήρθαν αιφνιδιαστικά. Καταρχάς είχε ανακοινωθεί ότι τουρίστες από συγκεκριμένες χώρες, όπως τη Γερμανία, μπορούν να εισέρχονται ανεμπόδιστα. Πλέον όμως πρέπει να συμπληρώνουν μια φόρμα που υπάρχει μόνο στα αγγλικά», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο N-TV, στην ιστοσελίδα του, αναφέρει επίσης ότι αιφνιδιάστηκαν οι τουρίστες. «Λίγο πριν το άνοιγμα των συνόρων για τους τουρίστες που τόσο έλειψαν στη χώρα, η Ελλάδα αιφνιδιάζει τους φιλοξενούμενούς της με μια οδηγία. Όποιος εισέρχεται στη χώρα από την 1η Ιουλίου μέσω αέρος, θαλάσσης ή οδικώς πρέπει να συμπληρώσει το αργότερο 48 ώρες πριν την άφιξή του μια ηλεκτρονική φόρμα. Υποχρεωτικά. Δυστυχώς, θα πρέπει να αναμένεται ότι όποιος δεν έχει το barcode θα πρέπει να γυρίσει άμεσα σπίτι του. Τα κόστη αναλαμβάνει μάλλον ο μη δηλωθείς ταξιδιώτης. Το μέτρο αναμένεται να προκαλέσει δυσαρέσκεια», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. 

Τέλος, η Rheinische Post χαρακτηρίζει πολύπλοκη τη διαδικασία. «Από την Τετάρτη οι τουρίστες στην Ελλάδα πρέπει να υποβάλλονται σε μια πολύπλοκη διαδικασία εισόδου στη χώρα. Εάν ένας ταξιδιώτης πρέπει να μπει σε προληπτική καραντίνα ή όχι κρίνεται μόλις κατά την άφιξη», σημειώνει για το νέο σύστημα.

 

lifo/Με πληροφορίες από DW

 

 

 

Ειδήσεις