Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιταλία: Συνεχίζεται η πτώση της Λέγκα, ελαφρά αύξηση των ποσοστών των Πέντε Αστέρων

Ιταλία: Συνεχίζεται η πτώση της Λέγκα, ε...

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση

Η Λέγκα συνεχίζει να βρίσκεται σε πτωτική πορεία, ενώ το κίνημα Πέντε Αστέρων ανακτά ένα μικρό μέρος της δύναμής του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Swg, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμού του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7. Πιο αναλυτικά, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι εξασφαλίζει το 26,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ δεύτερη πολιτική δύναμη είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο «πείθει» το 20,3% των ερωτηθέντων.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων βρίσκεται στο 16%, ενώ, τέταρτο κόμμα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή, είναι τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, με ποσοστό 14,2%.

Η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι περιορίζει την δύναμή της στο 5,6% της πρόθεσης ψήφου. Η Ιταλική Αριστερά, στην φάση αυτή εκφράζει το 3,5% των Ιταλών. Το μικρό κόμμα «Ζωντανή Ιταλία», τέλος, του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, δεν ξεπερνά το 3%.

Οι πολιτικοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι στην συντηρητική παράταξη η Λέγκα χάνει συνεχώς υποστηρικτές (πριν από έναν χρόνο είχε αγγίξει το 33% της πρόθεσης ψήφου) ενώ, παράλληλα, ενισχύονται διαρκώς τα ακραία «Αδέλφια της Ιταλίας», της Τζόρτζια Μελόνι.

Το κύριο μήνυμα είναι μάλλον ότι ο Ματέο Σαλβίνι δεν πρέπει να θεωρεί βέβαιο ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, (αν η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε «αντέξει», θα γίνουν το 2023) θα είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς.

Παράλληλα οι δυνάμεις, που υποστηρίζουν την κυβέρνηση Κόντε, δεν καταφέρνουν να αγγίξουν το 40% της πρόθεσης ψήφου. Είναι σαφές ότι συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα σε ό,τι αφορά τον καθορισμό κοινών στόχων και επιδιώξεων. Είναι ενδεικτικό το ότι τα Πέντε Αστέρια και η κεντροαριστερά δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο για να συνεργαστούν στις τοπικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις