Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση: Το σχολείο που κάνει τη διαφορά στην εκπαίδευση

Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση: Το σχολείο που...

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο

 Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που όλοι βιώσαμε λόγω της υγειονομικής κρίσης, και το γεγονός ότι τα παιδιά θα έπρεπε να απέχουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως την γνωρίζαμε, θορύβησε εκπαιδευτικούς και γονείς, με τους δεύτερους να αναζητούν λύσεις, ώστε να μην ξαναχαθεί πολύτιμος εκπαιδευτικός χρόνος. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να επιλέξουν ένα σχολείο που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις ανάγκες των παιδιών τους, ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι «κανονικές».

Τα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» αποτελούν μια ασφαλή επιλογή. Είναι ένα σχολείο που προσφέρει ένα περιβάλλον αγάπης, ασφάλειας και αποδοχής, στο οποίο ο καθένας έχει τη θέση του και τη συμπαράσταση που χρειάζεται, για να αποκτήσει αυτοεκτίμηση, να ανακαλύψει και να αξιοποιήσει τις ικανότητες και τις κλίσεις του. Επικεφαλής τους είναι επτά εκπαιδευτικοί, που με κοινό γνώμονα την αγάπη για την εκπαιδευτική διαδικασία, τη μάθηση και τον μαθητή και ισχυρό εφόδιο την πολυετή εμπειρία τους στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης έδωσαν τις δικές τους εξετάσεις και πέτυχαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και την αγάπη γονέων και παιδιών με πολλές επιτυχίες, αλλά και με σωστές εκπαιδευτικές βάσεις.

Από την πρώτη στιγμή της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων και μολονότι είχαν να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση,τα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που προέκυψαν εφαρμόζοντας άμεσα ασύγχρονη και σύγχρονη εκπαίδευση. Οι τάξεις χωρίστηκαν σε ολιγομελή, ευέλικτα τμήματα και εφαρμόστηκε τρίωρο καθημερινό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί προσαρμόστηκαν γρήγορα σε έναν τρόπο διδασκαλίας με τον οποίο δεν ήταν εξοικειωμένοι. Χάρη στη διάθεση και τη συνέπειά τους ο σχεδιασμός του σχολείου πέρασε στους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά αντιμετώπισαν την κατάσταση με υπευθυνότητα. Ανταποκρίθηκαν όλοι με συνέπεια στην πρόσκληση του σχολείου για διαδικτυακά μαθήματα, ξεπερνώντας τις όποιες τεχνικές δυσκολίες. Σημαντικός ήταν ο ρόλος των γονέων, οι οποίοι στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια του σχολείου, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των παιδιών τους στα διαδικτυακά μαθήματα.

Αν και η δια ζώσης εκπαίδευση είναι σαφώς πολύ αποτελεσματικότερη από κάθε είδους διαδικτυακή, η όλη διαδικασία λειτούργησε πολύ καλά. Η καθολική συμμετοχή των παιδιών στα ολιγομελή τμήματα μπόρεσε να διατηρήσει μια «καθημερινότητα», στην οποία το ημερήσιο μάθημα αποτελούσε σημείο αναφοράς. Τα παιδιά διατήρησαν ένα πρόγραμμα, συμμετείχαν ενεργά και δεν παρακολουθούσαν απλώς τα διαδικτυακά μαθήματα, ενώ είχαν και εργασίες για την επόμενη μέρα. Δεν έχασαν την επαφή με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους, έχοντας, στο μέτρο του δυνατού, την αίσθηση πως βρίσκονται στο σχολείο, έστω κι από μακριά, έστω και δικτυακά. Είδαν, με τον τρόπο αυτό, στην πράξη ότι ο υπολογιστής, το κινητό, το tablet τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατάκτηση της γνώσης και όχι μόνο για παιχνίδι. Κάτω από αυτές τις συνθήκες επιτεύχθηκε και η ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης. Σημαντικό, επίσης, ήταν ότι το σχολείο, με τους εκπαιδευτικούς και τον ψυχολόγο, μπόρεσε να σταθεί δίπλα στα παιδιά και τους γονείς τους, συναισθηματικά και ψυχολογικά – κάτι που, άλλωστε, είχαν όλοι ανάγκη.

Ευχή όλων είναι να μην επαναληφθεί στο μέλλον μια ανάλογη κατάσταση. Παρόλα αυτά, αν χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία για ένα διάστημα, τα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» έχουν πλέον την εμπειρία και τις γνώσεις, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να μην διακοπεί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Από την αρχή της χρονιάς, υπάρχει μέριμνα για τα ψηφιακά σχολικά τμήματα καθώς και για αντίστοιχη εκπαίδευση των καινούργιων μαθητών στη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση» λειτουργούν Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Βρίσκονται σε ένα κατάφυτο περιβάλλον στην οδό Γηροκομείου 61 στην Πάτρα, λίγο πιο πάνω από το «409» πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο και μόλις 2,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας. Αποτελούν έναν ιδανικό χώρο μάθησης, όπου τα παιδιά έχουν την ηρεμία και την άνεση να συγκεντρωθούν απερίσπαστα στην εκπαιδευτική διαδικασία μακριά από το θόρυβο του κέντρου της πόλης.

*Τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Τρίτη 09.00-13.00

Info :

Τηλ.: 2610224260 & 2610641946

Email: [email protected]

www.anagennisiedu.gr

 

 

 

*Το άρθρο αποτελεί προϊόν διαφήμισης

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being