Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Ειδικά εξεταστικά κέντρα φέτος σε Πάτρα και Αγρίνιο

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Ειδικά εξεταστικά...

Τα παιδιά θα γλιτώσουν τις μετακινήσεις

Στη λειτουργία νέων εξεταστικών κέντρων ανά την Επικράτεια για τα ειδικά μαθήματα προχωράει φέτος το υπουργείο Παιδείας. Από 1η Ιουλίου μέχρι και 13 Ιουλίου τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν φέτος και στην Πάτρα.

Ειδικότερα:

Το εξεταστικό κέντρο της Αχαΐας, με κέντρο την Πάτρα (και ένα επιπλέον ειδικό εξεταστικό κέντρο στο Αγρίνιο), θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της Δυτικής Ελλάδας, των Επτανήσων και της Ηπείρου.

– Το εξεταστικό κέντρο του Ρεθύμνου θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της Κρήτης.

– Το εξεταστικό κέντρο της Ξάνθης θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας, για λόγους δημόσιας υγείας και πρόληψης.

Στη Θεσσαλονίκη θα εξετάζονται υποψήφιοι από τη Θεσσαλία, τη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία εκτός Ξάνθης.

Στα εξεταστικά κέντρα της Αττικής με έδρα την Αθήνα θα εξετάζονται όλοι οι υπόλοιποι.

Τέλος, οι προφορικά εξεταζόμενοι θα εξεταστούν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας σήμερα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος, για τη δημιουργία ειδικών εξεταστικών κέντρων στην Πάτρα, σημείωσε ότι:

«Η Δυτική Ελλάδα προκρίνεται για τη δημιουργία ειδικών εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά μαθήματα. Οι ξένες γλώσσες, το ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, και τα μαθήματα εξέτασης των μουσικών (ακουστική, αρμονία) θα εξεταστούν στην Πάτρα. Αυτοί οι μαθητές-υποψήφιοι πήγαιναν μέχρι πρότινος σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, τώρα γίνεται ένα τρίτο κέντρο στην περιοχή μας προκειμένου να αποφευχθεί ο μεγάλος συγχρωτισμός ατόμων. Εμείς θα πάρουμε τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά.

Η απόφαση έχει ληφθεί το θέμα είναι όλα τα τεχνικά κομμάτια να μπορούν να υποστηρίξουν αυτό εγχείρημα. Είναι για πρώτη φορά που το κάνουμε κι έχει μια αυξημένη ανάγκη για να εξασφαλίσουμε τους όρους για να εξεταστούν όπως πρέπει. Το να κάνεις το ελεύθερο γραμμικό σχέδιο χρειάζεται μια αίθουσα καλά φωτιζόμενη και σκιές ώστε να μπορούν να κάνουν τα παιδιά το σχέδιο. Στα μουσικά μαθήματα απαιτείται μια μεγάλη αίθουσα ώστε να μπορούν να είναι εκεί πολλά παιδιά μαζί κ.α.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις