Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Νησιά Ιονίου: "Ανοχύρωτα" τα Νοσοκομεία ενόψει κορωνο-τουριστικής περιόδου

Νησιά Ιονίου: "Ανοχύρωτα" τα Ν...

Η καταγραφή που έκανε η ΠΟΕΔΗΝ είναι αποκαλυπτική

Με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό καλούνται να αντιμετωπίσουν το φετινό κρίσιμο, λόγω κορωνοϊού, καλοκαίρι τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των νησιών της χώρας.

Ειδικότερα για τα Ιόνια Νησιά η έρευνα που έκανε πρόσφατα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί.

Από την έρευνα βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι υπάρχουν σημαντικά κενά τα οποία, στην περίπτωση μιας τοπικής έξαρσης του κορωνοϊού όταν θα ξεκινήσει η μαζική προσέλευση των τουριστών, μπορούν να δημιουργήσουν αξιοσημείωτα προβλήματα. Αναλυτικά τα στοιχεία έχουν ως εξής:

Κεφαλονιά: μεγάλη υποστελέχωση σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό. Πολλά κενά στις περισσότερες ιατρικές ειδικότητες. Υπάρχουν μόνο 3 παθολόγοι, ένας από τους οποίους αναμένεται να παραιτηθεί, το ίδιο και ένας αναισθησιολόγος, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των χειρουργείων, ενώ είναι άμεση η ανάγκη αιματολόγου για την εύρυθμη λειτουργία της αιμοδοσίας. Η ΜΕΘ παραμένει κλειστή.

Ζάκυνθος: το νοσοκομείο λειτουργεί ως επί το πλείστον με επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Διαχρονική είναι η έλλειψη χειρουργών και καρδιολόγων. Λειτουργεί κλινική κορωνοϊού. Η ΜΕΘ λειτουργεί με 3 κρεβάτια.

Λευκάδα: έλλειψη παθολόγων, πνευμονολόγων, οδοντιάτρων και οφθαλμίατρων. Τρεις παθολόγοι καλύπτουν όλα τα περιστατικά, ενώ το ακτινολογικό δεν διαθέτει τις ειδικότητες για τον χειρισμό των μηχανημάτων. Πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις συμβασιούχων σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Κέρκυρα: προσλήφθηκαν 18 συμβασιούχοι, αλλά υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε γιατρούς σε όλες ειδικότητες, ειδικά παθολόγων. Οι διευθυντές σε πολλές ειδικότητες έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί. Υπηρετούν μόνο 4 παθολόγοι, 4 καρδιολόγοι (ο ένας επικουρικός), ένας επικουρικός νευρολόγος, ενώ μεγάλες ελλείψεις καταγράφει το ακτινολογικό.

Κέντρο Υγείας Ιθάκης: μεγάλη έλλειψη προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού -υπηρετούν 3- αλλά και γιατρών. Υπάρχει μικροβιολογικό εργαστήριο, αλλά χωρίς παρασκευαστές.

Κέντρο Υγείας Παξών: λειτουργεί έως τις 10 το βράδυ. Ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό με μία μόνο χειρίστρια ακτινολογικού, με απενεργοποιημένο το μικροβιολογικό εργαστήριο λόγω ελλείψεως προσωπικού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being