Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έγινε κυριολεκτικά "της κακομοίρας" το Παρασκευο-Σάββατο στην Πάτρα

Έγινε κυριολεκτικά "της κακομοίρας&...

Ξεχάσαμε εντελώς τον κορωνοϊό

Το προηγούμενο Παρασκευο-Σάββατο 29 και 30 Μαϊου, ήταν το πρώτο στην μετα –κορωνοϊό εποχή για τα καταστήματα εστίασης και τους πολίτες που μετά από 3 μήνες σχεδόν «εγκλεισμού» είχαν την ευκαιρία να βγουν από το σπίτι τους και να απολαύσουν το φαγητό τους σε κάποιο εστιατόριο της Πάτρας.

Παρότι τις καθημερινές η κίνηση είναι μάλλον υποτονική την Παρασκευή και το Σάββατο σε ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ και μπαρ έγινε κυριολεκτικά ...της κακομοίρας. 

Σε ταβέρνες κι εστιατόρια τα υγειονομικά μέτρα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων φαίνεται να τηρήθηκαν, ωστόσο υπήρξαν περιπτώσεις με τελείως διαφορετική συμπεριφορά, καθώς οι πελάτες, κυρίως τους νεαρής ηλικίας, έδειξαν απροθυμία να συμμορφωθούν με τα μέτρα που είχαν λάβει οι καταστηματάρχες, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που τούς έχουν δοθεί. 

Για το θέμα μίλησε στο thebest.gr, ο Σπύρος Στεργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Αχαΐας, ο οποίος τόνισε ότι το σαββατοκύριακο οι θαμώνες στα μαγαζιά δεν ήθελαν να τηρήσουν καμία απόσταση.

«Οι πατρινοί βγήκαν το Σαββατοκύριακο έχοντας αποφασίσει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός. Ο συνωστισμός στα μαγαζιά ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Οι καταστηματάρχες θέλουν να τηρήσουν μέτρα και αποστάσεις ασφαλείας, όμως δεν μπορούν.

Δεν είναι δυνατό να κάνουμε αστυνόμευση στα μαγαζιά μας. Απευθυνθήκαμε και στην αστυνομία όμως κι εκείνη δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα σχετικά με το θέμα, αφού από ένα σημείο και μετά είναι η ατομική ευθύνη του καθένα ξεχωριστά. Οι θαμώνες δεν κράτησαν καμία απόσταση και δεν μπορούμε από την πλευρά μας να τους κάνουμε να πειθαρχήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη και οι εσωτερικοί χώροι κατακλύστηκαν από πελάτες οι οποίοι δεν κρατούσαν κανένα μέτρο προστασίας, ενώ... μπουλούκι ήταν ο κόσμος σε εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, όπου είχαν μεν τοποθετηθεί τραπεζάκια με τις κατάλληλες αποστάσεις, ωστόσο, άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας στέκονταν όρθιοι, σχεδόν... αγκαλιασμένοι μεταξύ τους, με ένα ποτό στο χέρι.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων επίσης οι εργαζόμενοι στα καταστήματα φορούσαν μάσκες, όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Επιχειρηματίες μιλώντας στο thebest τόνιζαν ότι μετά από 2,5 μήνες λειτουργίας αισθάνονται πίεση και άγχος και επισήμαναν ότι είναι θέμα ατομικής ευθύνης του πελάτη η υπεύθυνη στάση που οφείλει να κρατά απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Ιδιαίτερα της νεολαίας που αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό λίγο διαφορετικά και σίγουρα πιο χαλαρά επειδή πιστεύει ότι έχει ανοσία. Γι αυτό άλλωστε παρατηρήθηκε το φαινόμενο στις ταβέρνες για παράδειγμα όπου οι πελάτες είναι μεγαλύτερης ηλικίας να τηρούνται τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ ενώ στα μπαρ όπου συχνάζουν μικρότερης ηλικίας θαμώνες να καταστρατηγούνται.

Και εδώ που τα λέμε, είναι αλήθεια αυτό που λένε και οι καταστηματάρχες: όταν ακόμα και η Αστυνομία σηκώνει τα χέρια, πώς είναι δυνατόν ένας καταστηματάρχης να "φρενάρει" τη διάθεση των ανθρώπων, και δη των νέων, να διασκεδάσουν; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συνέβη χθες Τρίτη σε Πάτρα, Αχαΐα, Δυτική Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Τα τρόφιμα της καραντίνας κατέληξαν στα σκουπίδια! Έρευνα του πανεπιστημίου Πατρών

Καιρός: Το καλοκαίρι συνεχίζει να... αγνοείται

Ιστορίες ανθρώπων που μάχονται με τον καρκίνο για χρόνια και είναι ακόμα εδώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις