Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι ξαπλώστρες στο... τραπέζι του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας - Τι θα κάνει η κτηματική - ΒΙΝΤΕΟ

Οι ξαπλώστρες στο... τραπέζι του αντιπερ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μέλη του ΣΚΕΑΝΑ ευελπιστούν σε άμεση επίλυση του προβλήματος με τις άδειες

Σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας παρουσία όλων όσοι εμπλέκονται με την εστίαση και ειδικότερα τις άδειες που απαιτούνται για χρήση του αιγιαλού, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Χαράλαμπου Μπονάνου.

Ο στόχος της επίσπευσης των διαδικασιών που απαιτεί η γραφειοκρατία για εξασφάλιση των προϋποθέσεων λειτουργίας των παραλιακών καταστημάτων, συζητήθηκε εκτενώς, με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας να βλέπει σύντομα τη λύση και τους εκπροσώπους του ΣΚΕΑΝΑ αισιόδοξους, ωστόσο να κρατούν μικρό καλάθι, καθώς γνωρίζουν της συνήθεις αγκυλώσεις του γραφειοκρατικού μηχανισμού.

Νέες ρυθμίσεις προβλέπουν αύξηση στα όρια κατάληψης αιγιαλού και παραλίας και περιορισμό του τμήματος που πρέπει να παραμένει ελεύθερο. Ο δημόσιος παράκτιος χώρος που μπορούν να καταλαμβάνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες αυξάνεται σημαντικά.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τις ειδικές μορφές τουρισμού και την τουριστική ανάπτυξη, το οποίο και κατατέθηκε στη Βουλή, αυξάνεται κατά 200 τετραγωνικά μέτρα φθάνοντας στα 500, το μέγιστο εμβαδόν κάθε παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Επίσης, περιορίζεται από 60% σε 50% το ελάχιστο ποσοστό της έκτασης του αιγιαλού που πρέπει να παραμένει ελεύθερη. 

Ο προϊστάμενος της κτηματικής υπηρεσίας Αχαΐας Παναγιώτης Κακούνης, δηλώνει διατεθειμένος να επιταχύνει τις διαδικασίες - σε ότι αφορά στην υπηρεσία του - ώστε οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες της εστίασης να λάβουν άμεσα τις άδειές τους.

O Π. Κακούνης αναφέρει τα συμπεράσματα της σύσκεψης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις