Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μουσική διαμαρτυρία-συναυλία στην Πάτρα- "Φάλτσα" με τα 800 ευρώ- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Μουσική διαμαρτυρία-συναυλία στην Πάτρα-...

Στην πλατεία Γεωργίου

Κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας πραγματοποίησαν οι μουσικοί της Αχαΐας προκειμένου να γνωστοποιήσουν στην κοινή γνώμη της περιοχής, τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω κορωνοϊού και απουσίας στήριξης, όπως υποστηρίζουν, εκ μέρους της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνουν από τα 200 ενεργά μέλη του συλλόγου τους μόλις 50 με 60 πήραν τελικά το επίδομα των 800 ευρώ καθώς οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί είναι πολύ αυστηρές και δεν τους καλύπτουν.

 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να συμπληρώσουν τα 50 ένσημα που τους ζητούσαν μέσα σε λίγους μήνες με δεδομένο μάλιστα ότι η κυβέρνηση ακύρωσε το Πατρινό Καρναβάλι με αποτέλεσμα όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις να ακυρωθούν.

Αυτό, που ζητούν οι μουσικοί είναι επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους μουσικούς και με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουν να εργαστούν.

Παράλληλα θεωρούν απαραίτητη την άμεση και καθολική ενίσχυση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όσων καλλιτεχνών δεν πήραν τελικά τα 800 ευρώ.

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου, επιδότηση ενοικίου, αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς, που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς – φυσικά πρόσωπα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις