Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Αχαΐα: Χωρίς εξωτερικούς επισκέπτες οι πισίνες, τα εστιατόρια και τα καφέ των ξενοδοχείων;

Αχαΐα: Χωρίς εξωτερικούς επισκέπτες οι π...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας

Σε αναμονή των αποφάσεων για τον ακριβή τρόπο λειτουργίας τους είναι και τα ξενοδοχεία με την ημερομηνία άρσης των μέτρων να παραμένει, προς το παρόν, άγνωστη ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, επίσημο και σίγουρο.

Ωστόσο μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα σε σχέση με το πότε και πώς θα ανοίξουν και τα ξενοδοχεία.

 

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να επισκέπτονται τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τις πισίνες των ξενοδοχείων μόνο όσοι πελάτες διαμένουν σε αυτά

Το άνοιγμα των ξενοδοχείων

Μιλώντας στο thebest.gr o Δημήτρης Διαμαντόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας ανέφερε ότι ίσως, χωρίς να είναι ακόμα τίποτα επίσημο και σίγουρο, τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας να ανοίξουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και τα εποχιακά, λίγο αργότερα, μέχρι τις 15 του ίδιου μήνα.

Σχετικά με το πώς θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία αρμόδια Υπουργεία και φορείς συζητούν μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος, το ενδεχόμενο να επισκέπτονται τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τις πισίνες των ξενοδοχείων μόνο όσοι πελάτες διαμένουν σε αυτά και να μην δέχονται τα ξενοδοχεία σε αυτούς τους χώρους, εξωτερικό κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι δε θα υπάρχει η επιλογή για τους μόνιμους κατοίκους να καταφύγουν για παράδειγμα στην πισίνα κάποιου ξενοδοχείου για να δροσιστούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Ειδικά στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που διαθέτουν πισίνες και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποφάσιζαν να τις προτιμήσουν, κυρίως τις καθημερινές που είναι δύσκολο να διανύσει κανείς μεγάλη απόσταση προκειμένου να βρεθεί σε κάποια παραλία. Αν τελικά αποφασιστεί οι πισίνες στα ξενοδοχεία να είναι διαθέσιμες μόνο για τους τουρίστες που μένουν σε αυτά, χάνεται μία σχετικά εύκολη λύση για πολλούς πατρινούς. 

Τι θα γίνει με τις πισίνες – Ο τρόπος λειτουργίας και οι τιμές

Όπως εξήγησε ο κ. Διαμαντόπουλος και το φετινό καλοκαίρι οι πισίνες στα ξενοδοχεία θα συνεχίσουν λογικά να λειτουργούν όπως πάντα αφού έτσι κι αλλιώς χλωριώνονται καθημερινά ενώ ελέγχονται υποχρεωτικά.

Και έξω από τις πισίνες έτσι κι αλλιώς υπάρχουν αποστάσεις ανάμεσα στις ξαπλώστρες. Παράλληλα ο κ. Διαμαντόπουλος εκτιμά ότι και οι τιμές στους χώρους των ξενοδοχείων με πισίνα, θα παραμείνουν ίδιες.

***Ενδεικτικά οι τιμές το καλοκαίρι του 2019

Astir Patras Hotel- 6 € (συμπεριλαμβάνεται καφές ή αναψυκτικό), 

Porto Rio Hotel, Ρίο - 5€ για χρήση της μεγάλης πισίνας. Δεν συμπεριλαμβάνεται κάποιος καφές ή αναψυκτικό στην τιμή.

Florida Blue Bay, Ψαθόπυργος- 5 €. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται καφές ή αναψυκτικό ή μπύρα.

Poseidon Palace Hotel, Καμίνια Πατρών- 8 € για ενήλικες και 4 ευρώ για τα παιδιά με καφέ ή αναψυκτικό

Moxy- 15 ευρώ για ενήλικες, 7,5 ευρώ για τα παιδιά και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται κάποιο κοκτέηλ, καφές ή μπύρα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life