Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρναβαλιστές για ΑΣΟ: Κάναμε ό,τι μας είπαν από τον Δήμο

Φωτογραφία του Βασίλη Παπαϊωάννου

Φωτογραφία του Βασίλη Παπαϊωάννου

Τι απαντούν οι καρναβαλιστές στη δημοτική Αρχή

Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Χρήστου Κορδά, που επί της ουσίας επιρρίπτει τις ευθύνες για το «πάγωμα» της διαδικασίας ανακατασκευής των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ, στους καρναβαλιστές έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των μελών των πληρωμάτων. Ερωτηθείς από το thebest.gr, ο καρναβαλιστής Δημήτρης Φάκαλος, εξηγεί ότι όλα όσα έγιναν καθ’ υπόδειξη και σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή.

Όπως ανέφερε ο κ. Φάκαλος, τα μέλη των πληρωμάτων που στεγάζονταν στον ΑΣΟ κλήθηκαν από τη δημοτική Αρχή ενυπογράφως να δηλώσουν ότι θα αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις την 1η Μαρτίου. Ωστόσο, προέκυψε η πανδημία του κορωνοϊού και η ματαίωση του καρναβαλιού. Στις 15 Απριλίου, όπως συνεχίζει ο κ. Φάκαλος, και εν μέσω της καραντίνας τα πληρώματα έλαβαν από τον Δήμο Πατρέων νέα ειδοποίηση να εγκαταλείψουν το χώρο του πρώην ΑΣΟ. Μάλιστα, έλαβαν ειδικές βεβαιώσεις μετακίνησης από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων, ώστε να κάνουν τη μεταφορά των εργαλείων και των κατασκευών τους. Η μετακόμιση, έγινε από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου και με την αρωγή δημοτικών συνεργείων, συνεχίζει ο κ. Φάκαλος για να τονίσει πως «Όλα έγιναν καθ’ υπόδειξή τους».

Μιλώντας στο για το θέμα που έχει προκύψει, η καρναβαλίστρια Πόπη Αλιβιζάτου αρκέστηκε να δηλώσει τα εξής: «Μόλις μας ζήτησε η δημοτική Αρχή να εγκαταλείψουμε τις αποθήκες του ΑΣΟ το πράξαμε άμεσα και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Φύγαμε από το χώρο που στεγαζόμασταν επί χρόνια, χωρίς αύριο, χωρίς διασφάλιση των καρναβαλικών μας στοιχείων, χωρίς προστασία των δημιουργημάτων μας. Εξαπατημένοι…»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις