Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στα μέτρα για τον κορωνοϊό;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στα μέτρα για τ...

Της Αθανασίας Κοτσά

Ηλεκτρονική επιστολή στην Πολιτική Προστασία 27/4/20: 
Χριστός Ανέστη!
"Ζητούμε από τον κ. Χαρδαλιά τη Δευτέρα 27/4/2020 στην ενημέρωση  που θα κάνει στις 6:00 μμ, να μας απαντήσει στα παρακάτω που ανακύπτουν μετά τη συναυλία Πρωτοψάλτη:

1) Θα ζητήσει ο κ. Χαρδαλιάς την δίωξη ΜΕΣΩ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ όπως έκανε με τον Μητροπολίτη Κερκύρας και τον π. Γεώργιο Σχοινά; 

Την Παρασκευή, ως γνωστόν, 24/4/2020 αφαιρέθηκαν οι πινακίδες του οχήματος στο οποίο επέβαινε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κατά την περιφορά της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο, επιβλήθηκε πρόστιμο στο όχημα καθώς και στους πιστούς που συμμετείχαν στη λιτανεία.

Όπως και στο Μητροπολίτη Δράμας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

2) Ζητάμε απαντήσεις από αστυνομία, κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ και κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΔΙΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ:

Αν είναι πάνω από 10 άτομα το πρόστιμο είναι 1000 ευρώ.

Επέβαλαν πρόστιμα εχθές στους χωρίς μάσκα συνωστισμένους;

Με σεβασμό στους θεσμούς και τους νόμους του κράτους."

Σημ. Το ανωτέρω κείμενο, το οποίο προσυπογράφω ανήκει στον π. Γεώργιο Σχοινά.

-Ως πολίτης αυτού του κράτους θέτω και τα δικά μου ερωτήματα, στα οποία ζητώ ΑΜΕΣΑ απάντηση του αρμοδίου Υπουργού.

Α) ποιο Ειδικό Έντυπο συμπλήρωσαν ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ της συναυλίας για να επιτραπεί η διεξαγωγή και περιφορά των μελωδιών; Το ίδιο έντυπο αιτούμαι να μού αποσταλεί ηλεκτρονικώς.

Β) Ποια αρχή δίνει εντολή σε μένα να μην μπορώ να δικαιολογήσω χιλιομετρική απομάκρυνση από την οικία μου, ενώ επιτρέπει και δίνει άδεια σε ψυχαγωγούς καλλιτέχνες να περιφέρονται σε όχημα; Κοινοποιήστε το όνομα της αρμόδιας υπηρεσίας σε όλους τους έλληνες πολίτες ώστε να προβούμε σε ανάλογα αιτήματα.

Γ) Ποια αρχή συνέταξε το παρακάτω έντυπο, που διακρίνετε στον σύνδεσμο, κι επιτρέπει στους αδελφούς μουσουλμάνους της Θράκης την κυκλοφορία κ' μετακίνηση των νταουλτζήδων κατά την περίοδο του ραμαζανίου;; Ποια αρχή κρίνει ακίνδυνο το νταούλι κ' την περιφορά του αλλά επικίνδυνη την ήχηση της καμπάνας  των χριστιανικών ναών;

(tourkikanea.gr/23/4/20)

Δ) Βάσει ποιου νόμου επετράπησαν ως εξαιρέσεις οι ανωτέρω συγκεντρώσεις ή εκδηλώσεις μαζικού τύπου στη συναυλία της κας Πρωτοψάλτη και ποια αρχή πολιτική ή επιστημονική έκρινε την ακινδυνότητα αυτών, ενώ ταυτόχρονα διατυμπάνιζε ότι κάθε συνάθροιση στο όνομα του Αναστάντος Ιησού Χριστού είναι επικίνδυνη και μολυσματική για τη δημόσια υγεία, έστω κι αν τηρούνταν οι προβλεπόμενες μεταξύ των πιστών αποστάσεις στους ναούς;;

Ε) Βάσει ποιας ιατρικής μελέτης κρίνεται επιτρεπτό το κατά παραγγελία φαγητό - delivery ( στην παρασκευή του οποίου ουδείς ελέγχει πώς κ' ποιος αγγίζει τις τροφές), ενώ απαγορεύτηκε τόσο στην Ι.Σ. όσο και στο δήμαρχο Αργυρούπολης η μεταφορά και μετάδοση του Αγ. Φωτός;; ( η υψηλή θερμοκρασία, δεν είπατε, άλλωστε ότι αποδυναμώνει τον ιό;;  )

Παρατήρηση: ουδέποτε είδαμε αστυνομικό έλεγχο ή παρουσία δημοσιογράφων σε supermarket ή άλλα εν λειτουργία καταστήματα εν μέσω καραντίνας, παρά μόνο πέριξ κι εντός των ιερών ναών της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Συνεπώς, πώς εβεβαιούτο η υπηρεσία σας για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στα ανωτέρω σημεία;;
Αναμένω απαντήσεις βάσει νόμων κι επιστημονικών πορισμάτων σε κάθε ένα από τα τεθέντα ερωτήματα.

Κοτσά Αθανασία, εκπαιδευτικός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις