Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΗΜΕΡΑ 1η: Ραντεβού... με τον καρκίνο

ΗΜΕΡΑ 1η: Ραντεβού... με τον καρκίνο
Νασόπουλος Νάσος

10 Ιουνίου 2019

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019. Δύσκολα θα ξεχάσω αυτή την ημέρα, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Στις 10 έχω ραντεβού στο Νοσοκομείο του Ρίου για να κάνω PET SCAN. Είναι η εξέταση, κάτι σαν αξονική τομογραφία, που σου δείχνει αν και πού έχεις καρκίνο.

Το PET SCAN ολοκληρώθηκε κατά τις 2.

Έρχεται ο Πάνος Κίτρου*, μπαίνει στο PET, τον περιμένουμε, βγαίνει μετά από μισή ώρα και μας λέει: «κατ’ αρχήν ας καθίσουμε…» (το 'πιασα το μήνυμα!!!).

-«Έχουμε μια εστία στον αριστερό πνεύμονα και τρεις εστίες σε λεμφαδένες που βρίσκονται στο μεσοθωράκιο»  αρχίζει να μάς εξηγεί για να προσθέσει: «πρέπει να σε δει άμεσα Ογκολόγος και  γρήγορα να κάνουμε βιοψία  για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα….».

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, βαριά δεν το πήρα, από το πρώτο λεπτό.

Στο δρόμο προς το σπίτι, μού τηλεφώνησε ο αδελφικός μου φίλος Γιώργος Μάρκου* για να με ενημερώσει ότι «ο Κώστας* (αδελφός του Γιώργου, αδελφικός μου φίλος κι αυτός, Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών) μάλλον κλειδώνει ως υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, του ΣΥΡΙΖΑ» (ήταν οι ημέρες που είχαν προκηρυχθεί εκλογές και καταρτίζονταν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων με τον Κώστα να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ).

Δεν ξέρω για τον Κώστα, αλλά η δική μου υποψηφιότητα κλείδωσε σίγουρα» απάντησα στον Γιώργο ο οποίος με απορία με ρώτησε τι εννοώ.

Τού εξήγησα ότι μόλις έφυγα από το Νοσοκομείο όπου με διέγνωσαν με καρκίνο, για να εισπράξω μια παρατεταμένη σιωπή και νομίζω ότι σωστά διέκρινα έναν λυγμό στη φωνή του. Κλείσαμε το τηλέφωνο χωρίς άλλα λόγια.

Φτάσαμε σπίτι, κανονικότατα έφαγα μεσημεριανό και έπεσα για ύπνο.

Η Νεκταρία (η σύζυγός μου) έχει να το λέει ότι δύο ώρες μετά την διάγνωση τόσο σοβαρού καρκίνου έπεσα για ύπνο.

Με τον ύπνο είχα πάντα μια καλή σχέση και σε κάποιες περιπτώσεις έντονης στενοχώριας, λειτουργούσε ως το "καταφύγιό" μου. Δεν ξέρω αν σε αυτό οφείλεται και ο μεσημεριανός ύπνος εκείνης της ημέρας, αν και δεν με είχε κυριεύσει κάποια πολύ μεγάλη στενοχώρια, παρά τη σοβαρότητα του προβλήματος υγείας.

Γενικά πάντως αντιδρώ ψύχραιμα όταν αντιμετωπίζω μεγάλα προβλήματα και μάλιστα όταν αυτά αφορούν εμένα.

Νομίζω, μάλλον είμαι σίγουρος, ότι περισσότερο θα στενοχωριόμουν αν μάθαινα ότι ένας δικός μου άνθρωπος διαγνώστηκε με αυτόν τον καρκίνο, παρά τώρα που η διάγνωση αφορούσε εμένα.

Ξύπνησα από τον μεσημεριανό ύπνο κατά τις 6 το απόγευμα και πλέον προτεραιότητά μου ήταν να ενημερώσω τους κοντινούς μου ανθρώπους… (Πώς είπα στους δικούς μου ανθρώπους ότι έχω καρκίνο)

 

*Πάνος Κίτρου. Γιατρός, επεμβατικός ακτινολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Γιός του πνευμονολόγου (και καλού μου φίλου) Μιχάλη Κίτρου. Τον Πάνο τον γνωρίζω από τότε που ήταν μικρό παιδί. Και σε αυτόν οφείλω την διάγνωση και του καρκίνου του προστάτη το 2009 και του καρκίνου τώρα. Αυτός με πίεσε και τις δύο φόρες να κάνω εξετάσεις που οδήγησαν στα συγκεκριμένα ευρήματα. Αν δεν υπήρχε η επιμονή του Πάνου, πιθανόν να ανακάλυπτα τον καρκίνο, όταν θα ήταν πολύ αργά…

Γιώργος Μάρκου. Δικηγόρος. Αδελφός του Καθηγητή Ιατρικής και βουλευτή Αχαΐας Κώστα Μάρκου. «Κολλητοί» από το 1983 που γνωριστήκαμε. Ήμασταν και οι δύο παιδιά. Εγώ φοιτητής, ο Γιώργος μόλις είχε γυρίσει από το Παρίσι που είχε ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του. Δεθήκαμε, αυτός, εγώ και ο αείμνηστος φίλος μας Χρήστος Δημόπουλος που έφυγε από τη ζωή το 2015.

Κώστας Μάρκου. Γιατρός ενδοκρινολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Από τον Ιούλιο του 2019 είναι και βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Κώστα είμαστε αδελφικοί φίλοι περίπου 35 χρόνια. Αλτρουιστής και βαθιά πολιτικοποιημένος άνθρωπος. Ανήκει στην περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου, αλλά σε εκείνους εκείνης της γενιάς που την επομένη δεν επιδίωξαν να χτίσουν καριέρα κομίζοντας την αντιδικτατορική τους δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΜΕΡΕΣ 2η έως 8η: Το τρέξιμο στους γιατρούς και στην... Κέρκυρα

ΗΜΕΡΕΣ 9η και 10η: Βιοψία για να δούμε τι καρκίνος είναι

ΗΜΕΡΕΣ 11η έως 19η: Περιμένοντας τα αποτελέσματα της βιοψίας

ΗΜΕΡΕΣ 20η έως 27η: Με ποιά θεραπεία θα χτυπήσουμε τον καρκίνο;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο