Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΗΜΕΡΕΣ 2η έως 8η: Το τρέξιμο στους γιατρούς και στην... Κέρκυρα

ΗΜΕΡΕΣ 2η έως 8η: Το τρέξιμο στους γιατρ...
Νασόπουλος Νάσος

Από 11 έως 17 Ιουνίου 2019

Ξημερώνει Τρίτη 11 Ιουνίου 2019. Πλέον μπαίνουμε στη φάση αντιμετώπισης του προβλήματος, δηλαδή του καρκίνου. Για να συμβεί αυτό, καθ’ υπόδειξη των φίλων γιατρών χρειάζεται:

  • Να δείξουμε το PET σε ογκολόγο για να πάρουμε μια πρώτη εκτίμηση δική του.
  • Να κάνουμε βιοψία για να εντοπίσουμε τον τύπο του καρκίνου.
  • Με τα αποτελέσματα της βιοψίας να πάμε στον Ογκολόγο για να καθορίσει το είδος της θεραπείας και τον οδικό χάρτη, δηλαδή τον προγραμματισμό.

Όμως χωρίς την έστω και πρώτη γνωμάτευση του Ογκολόγου οι φίλοι γιατροί έχουν κάνει ήδη μια πρώτη εκτίμηση που προβλέπει:

  • Κάνω κάποιες χημειοθεραπείες για να περιορίσουμε όσο γίνεται τους όγκους.
  • Υποβάλλομαι σε εγχείρηση.
  • Ακολουθεί δεύτερος κύκλος χημειοθεραπειών με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα την πλήρη ίαση.

Ο Κώστας Μάρκου* μιλάει με τον Καθηγητή κ. Λάμπη Καλόφωνο στο Νοσοκομείο του Ρίου, ο οποίος τού λέει να τον επισκεφθώ έχοντας και τα αποτελέσματα της βιοψίας.

Παράλληλα ο Μιχάλης Κίτρου* μού κλείνει ένα ραντεβού με τον Χειρουργό κ. Κοσμά Ηλιάδη στο «Υγεία» προκειμένου να αποφανθεί για το αν οι όγκοι είναι χειρουργήσιμοι. 

Αυτά γίνονται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.

Αυτά και παίρνω την απόφαση να κόψω το τσιγάρο. Σχεδιάζω μέχρι την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος να περιορίσω το τσιγάρο στα 4-5 την ημέρα και από την Τρίτη 18 Ιουνίου, που θα μπω στο νοσοκομείο για τη βιοψία, να το κόψω τελείως. Μετά από σχεδόν 40 χρόνια!

Την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 έχω ραντεβού με τον κ. Κοσμά Ηλιάδη. Φτάνουμε στις 9.30 το πρωί και εκεί μας περιμένει ο φίλος Κώστας Μάρκου* να πάμε μαζί. Παρότι ο Κώστας είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, ως αδελφικός φίλος, αφήνει το κυνήγι της ψήφου και ασχολείται με το …κυνήγι του καρκίνου μου.

Μας δέχεται ο κ. Ηλιάδης, κοιτάζει τα αποτελέσματα του PET  και μας λέει: «προχωράτε για βιοψία, ο ογκολόγος σάς υποδεικνύει θεραπεία για να περιορίσουμε τους όγκους και μετά έρχεστε σε μένα για επέμβαση. Το βλέπω να έρχεστε σε μένα σε τρεις μήνες».

Βγαίνουμε από τη συνάντηση κατά τις 12.30 και αμέσως ο Κώστας κλείνει ραντεβού στο «Σωτηρία» με τον κ. Γρηγόρη Στρατάκο. Πρόκειται για διακεκριμένο πνευμονολόγο με ειδίκευση στις βρογχοσκοπήσεις για τη διενέργεια βιοψίας σε πνεύμονα και λεμφαδένες. Φεύγουμε από το «Υγεία» και σε 20 λεπτά βρισκόμαστε στο «Σωτηρία». Μας δέχεται σχεδόν αμέσως ο κ. Στρατάκος .

Κοιτάζει τις εξετάσεις του PET και συμφωνεί κι αυτός με τον «οδικό χάρτη» που είχε υποδείξει ο κ. Ηλιάδης. Κοιτάζει τον προγραμματισμό του «Σωτηρία» και μάς λέει ότι μπορούμε να κάνουμε τη βιοψία όχι νωρίτερα από τον Ιούλιο.

«Είναι αργά» σκεφτόμαστε και αμέσως αναζητούμε άλλη λύση. Τελικά κλείνουμε ραντεβού στο Mediterraneo για την Τρίτη 18 Ιουνίου, δηλαδή αμέσως μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που ακολουθεί. 

Γυρίζουμε κάθιδροι στην Πάτρα, κατά τις 5 το απόγευμα. Κάθιδροι γιατί μέσα σε όλα ξέχασα να σας πω ότι το air condition του αυτοκινήτου έχει χαλάσει.

Προ της διάγνωσης του καρκίνου, είχαμε προγραμματίσει να πάμε τριήμερο στην Κέρκυρα με ένα φιλικό ζευγάρι, τον Χρήστο Παπαδημάκη και τη σύζυγό του Ελένη Λαμπροπούλου.

Ούτε καν συζητάω το ενδεχόμενο ακύρωσης.

Στις 5 το απόγευμα λοιπόν γυρίζουμε Πάτρα από Αθήνα καταταλαιπωρημένοι και στις 6 ξεκινάμε από Πάτρα για Κέρκυρα, περνώντας ένα εξαιρετικό τριήμερο.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι δεν επέτρεψα στον εαυτό μου ούτε για μια στιγμή να σκεφτεί στενάχωρα.

Αστειευόμουν συνεχώς …

 

*Κώστας Μάρκου. Γιατρός ενδοκρινολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Από τον Ιούλιο του 2019 είναι και βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Κώστα είμαστε αδελφικοί φίλοι περίπου 35 χρόνια. Αλτρουιστής και βαθιά πολιτικοποιημένος άνθρωπος. Ανήκει στην περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου, αλλά σε εκείνους εκείνης της γενιάς που την επομένη δεν επιδίωξαν να χτίσουν καριέρα κομίζοντας την αντιδικτατορική τους δράση.

*Μιχάλης Κίτρου. Γιατρός, πνευμονολόγος. Συνιδιοκτήτης στο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο "β-διάγνωση". Πολύ καλός φίλος εδώ και 40 χρόνια. Μπορεί να χανόμαστε μέσα στην καθημερινότητά μας, αλλά τα φιλικά συναισθήματα του ενός για τον άλλο, είναι δυνατά και ειλικρινή. Τον γνωρίζω από τότε που ήμουν 19 χρονών. Είναι Κύπριος στην καταγωγή από τα Κατεχόμενα, αλλά ρίζωσε στην Πάτρα. Είναι ο οικογενειακός μας γιατρός για όλα τα πνευμονολογικά προβλήματα. Πολύ καλός γιατρός και πραγματικός φίλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο