Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Το τελευταίο αντίο

Το τελευταίο αντίο

Η τελευταία ανάρτηση στο Ημερολόγιο Ενός Καρκινοπαθούς

Ήταν 29 Ιανουαρίου 2021 στις 9.07 το πρωί όταν ο Νάσος Νασόπουλος έγραψε την τελευταία σελίδα στο ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς. Ήταν η 597η ημέρα από τη στιγμή που το ξεκίνησε, στις 10 Ιουνίου του 2019.

Γιατί γράφω το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς...

«Εξοικονομώ λίγα μόνο λεπτά, που ακόμα μπορώ να λειτουργώ στοιχειωδώς για να γράψω αυτό το μήνυμα. Γιατί πολύ σύντομα, το κρεβάτι και ο καναπές μου θα γίνουν τα «καταφύγιά μου». 23 ώρες την ημέρα εκεί τις περνάω» έγραφε στην τελευταία του ανάρτηση.

«Και δεν μπορώ, ούτε να σηκωθώ, ούτε να μιλήσω, ούτε βιβλίο να διαβάσω, ούτε τηλεόραση να δω. Βυθισμένος σε έναν λήθαργο, όταν δεν τον διακόπτει ο πόνος. Τον οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με μια ειδική θεραπεία πόνου, επιτυχώς αρχικά.

Είναι από τις πιο δύσκολες ημέρες που περνάω εδώ και 19 μήνες που ξεκίνησε η ταλαιπωρία με τον καρκίνο.

Αλλά, όπως σάς υποσχέθηκα από την αρχή, θα τις περνάμε όλες μαζί: και τις εύκολες και τις δύσκολες. Όσο έχω δυνάμεις να επικοινωνούμε».

Έφυγε έπειτα από μάχη 20 μηνών με τον καρκίνο του πνεύμονα στις 7 Φεβρουαρίου 2021 στις 17.30. Μία μάχη που μοιράστηκε μέρα προς μέρα κυρίως με τους συμπολεμιστές του, όπως χαρακτήριζε τους ομοιοπαθείς καρκινοπαθείς. Το  Ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς δεν ήταν απλά η προσωπική κατάθεση της ψυχής του. Ήταν για αυτόν μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης και εμψύχωσης, πάνω και πέρα από τον ίδιο του τον εαυτό, για όλους τους μαχητές της ζωής σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, όπως αυτή της πανδημίας.

Έλαβε και έστειλε χιλιάδες μηνύματα, έδωσε πρακτικές συμβουλές, πληροφορίες για καθημερινά προβλήματα των καρκινοπαθών μέχρι τέλους. 

Ποιος είμαι- Η σχέση μου με τον καρκίνο

Είναι ενδεικτικό ότι συνολικά η στήλη και τα άρθρα της είχαν περισσότερες από 1.000.000 αναγνώσεις. 

Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέσα από το thebest.gr χωρίς πλέον τον Νάσο, αλλά προσφέροντας σταθερά ενημέρωση, πληροφόρηση και βοήθεια στους καρκινοπαθείς. 

 Ποιος ήταν ο Νάσος Νασόπουλος – Η διαδρομή, οι άνθρωποι και οι σταθμοί της ζωής του

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο