Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσιόδρας: Ακόμη και η ... συζήτηση στο πασχαλινό τραπέζι μπορεί να μεταφέρει τον ιό

Τσιόδρας: Ακόμη και η ... συζήτηση στο π...

"Θα είναι φοβερή ευκαιρία για τον ιό αν δεν τηρήσουμε τις αποστάσεις αυτή την περίοδο" είπε ο κ. Τσιόδρας

Προσπάθεια να αποθαρρύνει τυχόν επίδοξους εκδρομείς του Πάσχα στην επαρχία έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας ενώ προειδοποίησε ότι το πασχαλινό τραπέζι μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνο.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσους ήδη μετακινήθηκαν νόμιμα ή παράνομα στην επαρχία για την περίοδο του Πάσχα. Τους κάλεσε όλους να επιτηρούν την υγεία τους, να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και να αυτοαπομονώνονται με την εμφάνιση του παραμικρού συμπτώματος, τονίζοντας ότι «ακόμη κι ένας πονόλαιμος θα πρέπει να αναφέρεται».

 «Έχω παραδείγματα τις περασμένες ημέρες, και μέσα στην ιατρική κοινότητα, με πολύ ήπια συμπτωματολογία - μετέφεραν τον ιό σε ανθρώπους χωρίς να το θέλουν - ακόμα και με ένα πονόλαιμο. Έχω συναδέλφους με έναν πονόλαιμο που είναι φορείς σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ας το αφήσουμε λίγο, ας το μειώσουμε ακόμα περισσότερο. Θέλει προσοχή. Θα είναι φοβερή ευκαιρία για τον ιό αν δεν τηρήσουμε τις αποστάσεις αυτή την περίοδο» τόνισε.

Ο κος Τσιόδρας έκανε λόγο για προστασία των μονίμων κατοίκων, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα ήθελαν να χαλάσουν τις γιορτές μας» όσοι ταξίδεψαν. «Εγώ δεν θα ήθελα να είχα τέτοια ευθύνη πάνω μου, να μεταφέρω δηλαδή το ιό σε έναν επαρχιώτη ή σε έναν ηλικιωμένο».

Ο λοιμωξιολόγος ρωτήθηκε και για το κατά πόσο θα ευθύνεται η μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας ή η κοινή χρήση πιάτων και ποτηριών. «Δεν μεταδίδεται ο ιός με τα ποτήρια και τα πιρούνια, μεταδίδεται με την κακή υγιεινή χεριών, όταν είσαι ασθενής και βήχεις, μερικοί λένε ότι ακόμα και με την ομιλία μπορεί να το μεταδώσει κάποιος, όταν έχει ελαφρά συμπτώματα, και είναι ήπια συμπτωματικός. Δεν θα θέλαμε να διασπαρεί ο ιός αυτές τις μέρες και να δούμε τα αποτελέσματα 15 μέρες μετά από άτομα που είναι ασυμπτωματικά ή έχουν ήπια συμπτώματα και μεταδίδουν τον ιό σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Τυχόν λοιπόν συναθροίσεις μπορούν να διασπείρουν τον ιό. Αυτή είναι η ανησυχία μας. Ακόμη και με την ομιλία μπορεί να μεταδοθεί» είπε με έμφαση.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, το επίπεδο διασποράς έχει διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα αλλά «παρά το γεγονός ότι ακούτε καλά νούμερα, δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που αίρονται τα μέτρα. Θα οδηγούσε σε μία διασπορά αν επιτρέπαμε μαζικές συγκεντρώσεις αυτή την περίοδο, θέλει προσοχή», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως δεν επιτρέπονται ούτε οι «περιπτωσιολογίες». «Δεν μπορείς να λες "εγώ έχω τον πατέρα μου", καλύτερα να πας και να του αφήσεις το φαΐ και να φύγεις, από το να κάτσεις μαζί του μη γνωρίζοντας ότι είσαι φορέας και να του το μεταδώσεις».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις